Ki mit kért, azzal gazdagodott – Ajándékok érkeztek a kórházba

Minden osztály további, a mindennapi feltöltődéshez szükséges termékekből álló külön ajándékcsomagot is kapott.

Szentes Város Önkormányzata nevében Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Agócs Lászlóné, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke látogatott el december 14-én a Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztályára. Természetesen nem érkeztek üres kézzel. Ezúttal, a kórház igazgatóságával, az Országos Mentőszolgálat Szentesi Mentőállomása vezetőjével, a kórház Fertőzőosztálya és a Sürgősségi ellátó osztály vezetőjével egyeztetett, az osztályok dolgozói számára szükséges ajándékokat hozták magukkal.

A Gyermekosztály előterében fogadta őket Dr. Kalmár Mihály főigazgató és az osztályok képviselői, akik átvették az ajándékokat. A polgármester hangsúlyozta, nem tudja elégszer hálásan megköszönni a kórház dolgozóinak a rendkívüli helyzetben tanúsított helytállását, a mindenkori tevékenységüket, amellyel a lakosság egészségügyi állapotának megőrzését szolgálják. Kiemelte, hogy a tavaszi védekezéshez képest, amikor gyakori információáramlás történt a főigazgató úr és közötte, az ősz védekezési időszaka nagyon más. Azonban a kórház dolgozói mindent megtesznek a védelmünk érdekében ma is. Szólt arról, hogy Mikulás alkalmából már a Gyermekosztályra hoztak ajándékot. Ezúttal a Mentőszolgálat munkatársainak kényelmes, praktikus forgószéket és egy 30 darabos étkészletet ajándékoznak. A Sürgősségi osztály dolgozói kabátokat és mellényeket, a pihenő helyiségbe fűtőegységet kértek. Kérésük a mai nappal teljesült. A Fertőzőosztály számára pedig pulzoximéter és vérnyomásmérők váltak szükségessé, az önkormányzat beszerezte, s most átadta részükre az eszközöket.

A polgármester ígéretet tett arra, hogy jövőre, amikor majd a járványtól nem kell már tartanunk, a városi sportcsarnokban egy nagyrendezvénnyel is kikapcsolódást nyújtanak a helyi egészségügy dolgozói számára.

Dr. Kalmár Mihály főigazgató megköszönte a felajánlásokat, azt mondta, hogy a három részleg fél óra csúszással szembesül a betegek ellátási teendőivel, hiszen a mentő hozza a beteget a Sürgősségi osztályra, majd a Fertőzőosztályon döntenek az ápolás tényleges helyéről. Mindenki teszi a dolgát, nagyon sok a beteg – tette hozzá. A lakosságtól azt kérte, mindenki nagyon körültekintően járjon el a nagybevásárlások alkalmával, figyeljenek oda és használják a védőeszközöket, tartsák be a korlátozásokat! Ezzel tesznek a legtöbbet azért, hogy a kórházban dolgozók terhelése ne nőjön, működése ne kerüljön veszélybe az esetleges túlterheltség miatt.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.