Érkezik a Hulladék-OKOS kiadvány!

November 19-én, sajtótájékoztatón ismertette Kiss Csaba István alpolgármester, és az FBH-NP Nonprofit Kft (Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft) képviseletében Schauer Tamás ügyvezető igazgató a jövő hét végétől a háztartásokba, minden postaládába eljuttatott Hulladék-OKOS kiadvány részleteit.

Ez az első alkalom, hangzott el a sajtótájékoztatón, hogy olyan közös kiadvány készül a helyi hulladékgyűjtés és elszállítás szabályairól, amely teljes részletességgel tartalmaz minden szükséges lakossági tudnivalót. Nagyon fontos ezért, hogy a családok odafigyeljenek a kiadvány érkezésére és megőrizzék azt, hogy bármikor utána nézhessenek az őket érintő, hasznos információknak.

Elhangzott, hogy a kiadvány interneten, így Szentes város honlapján is elérhető lesz majd folyamatosan.

A kiadvány kitér pl. arra, hogyan szerezhető be plusz hulladékgyűjtő edény, kik hogyan igényelhetik a szelektív gyűjtőedényt, vagy milyen hulladékok gyűjthetők a szelektív edényekben. Tartalmazza a még működő szelektív hulladékgyűjtő szigeteket pontos címmel, és milyen hulladékokat lehet ott elhelyezni. Külön fejezet foglalkozik a zöldhulladék kezeléssel, elszállítással, a komposztálással.

Megtalálható lesz benne a szentesi (berki) Hulladékudvarral kapcsolatos minden tudnivaló, ahol szinte minden fajta hulladék a veszélyes hulladékok kivételével, elhelyezhető, mennyiségi korlátozással, bizonyos mennyiségig térítésmentesen.

Foglalkozik természetesen a kiadvány a lomtalanítás rendjével, kitől, hogyan lehet a szolgáltatást igényelni. Tartalmazza a konténer bérlés módját. Olvashatunk továbbá a lejárt gyógyszerek, elemek és akkumulátorok, vagy a háztartási sütőolaj környezetbarát begyűjtéséről is benne. A cél az, hogy minél jobban ügyeljünk környezetünkre, és ez a kiadvány is hozzájáruljon az illegális hulladéklerakás elkerüléséhez. Elegendő információval rendelkezzünk mindennapjaink környezettudatos megéléséhez. Legyenek tehát figyelmesek és tudatosak, őrizzék meg a kiadványt, forgassák haszonnal!

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.