Megújulások várhatók a Mozgáskorlátozottaknál

Október 17-én tartotta éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének Szentesi Csoportja a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A 162 fős csoport létszámból szép számmal voltak jelen, őket Fülöp József levezető elnök köszöntötte, Takács Józsefné pedig verset mondott, mindenki örömére.

Lehoczki Józsefné csoport titkár beszámolójában ismertette az elnökség munkáját, a tagok feladatait és arról is szólt, hogy a taglétszám után 4 fő vehet részt a megyei küldöttgyűlés munkájában. Tagjaik átlagéletkora jelenleg 67 év, a legfiatalabb tag 13, a legidősebb pedig 90 éves. Az év folyamán 27 fővel gyarapodott a taglétszámuk. 4 főt sajnos elveszítettek.


A helyi programokról szólva kiemelte, hogy az előző évben a gyógytorna foglalkozás volt a legnépszerűbb, 20 új taggal bővültek a foglalkozások által. A járvány kitörése előtt a kirándulásokra, gyógyfürdő látogatásokra is gyakrabban került sor. Idén márciustól azonban szinte a tagok fele visszahúzódóbb, de ennek ellenére is képviselték magukat a nagyobb rendezvényeken, mint pl. a „Szeretet mindent elfogad”, vagy a Lapistói Főzőverseny. A csoporttagok bővíthették ismereteiket számos ismeretterjesztő előadás alkalmával. Rendeztek zsíros kenyér partikat, köszöntötték névnaposaikat. Kifejezte azon reményét, hogy a december 9-ei évzáró rendezvényüket is meg tudják majd tartani.


Igen aktív volt az év, hiszen részt vettek több pályázati programban, így a fogyatékosok esélyegyenlőségét segítő Montázs projektben is. A megyei elnökség és a küldöttgyűlés több ülést is tartott a különböző településeken, hogy előkészítse a július 25-ei ópusztaszeri megyei vezetőségválasztó közgyűlést, ahol új elnököt választottak Kurucsai Szabolcs személyében, és Farkas László lett a megyei titkár.

Kurucsai Szabolcs megyei elnök eljött a szentesi közgyűlésre és bemutatkozott a csoporttagoknak. Elmondta, hogy az üzleti szférában dolgozó fiatalként nagy esélyeket lát az egyesület megújításában, fiatalításában. Több lehetőséget szeretnének adni a csoporttitkároknak, és a mintegy 2000 megyei tag legrászorultabbjai számára igyekeznek minél több adományt gyűjteni és kiosztani. Azon dolgoznak, hogy a tagkönyveikkel a tagok számos szolgáltatást tudjanak kedvező feltételekkel igénybe venni a jövőben. Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42134 online lapszámunk 3. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.