Helyi turisztikai és marketing intézkedési terv – Elfogadta a testület

A felvétel az idei Télbúcsúztató Karneválon készült.

Szentes Város Képviselő-testülete október 29-ei ülésén tárgyalta a Szentes város turisztikai és marketing intézkedési terve (2021-2024) előterjesztést.

A képviselő-testület szeptemberi ülésén fogadta el az Idegenforgalmi és marketing koncepciót azzal a kitétellel, hogy részletes intézkedési terv is készüljön a legfontosabb célok és feladatok meghatározásával. A képviselők most ezt a 24 oldalas kiegészítő előterjesztést fogadták el, egyetlen módosítással, miszerint Szentesen a sportturizmus élvez első számú prioritást, beleértve az edzőtábor turizmust is.
Hajós Viktória idegenforgalmi és marketing referens, érdeklődésünkre elmondta, hogy internetes felméréssel igyekeztek a szakma képviselőinek igényeit, véleményét feltérképezni. Ebből a felmérésből az derült ki, hogy leginkább a szállásadók töltötték ki a kérdőívet, s közülük is a legtöbben az edzőtábor turizmust erősítenék. Úgy ítélik meg, hogy az internetes közösségi média, valamint a szakmai portálok a legjobb felületei a marketingnek.

  • Jól sikerült a szeptember végén rendezett kerekasztal egyeztetés a szállásadókkal. Sokan eljöttek, interaktív légkör alakult ki. Többen felvetették egy központi honlap szükségességét, és komoly vita alakult ki a tourinform iroda létjogosultságáról. A Városmarketing Iroda álláspontja az a kérdésben, hogy a Szentes Ház ezt a funkciót be tudja tölteni, és az internet adta lehetőségeket kihasználva, sokrétű és gyors információáramlás biztosítható. A kerekasztal egyeztetéseket félévente szeretnénk megismételni.
  • Látható-e már, hogy a jövő évi költségvetésben mekkora összeg szerepelhet a városmarketingre?
  • Sajnos nem, ezért nem lehet évekre előre tervezni. Az elkövetkező két évben, 2021 és 2024 között évente három alkalommal szeretnénk országos médiában megjelenni, előnyben részesítjük továbbá a turisztika szaklapok, turisztikai Facebook csoportok által kínált lehetőségeket. Aktív turisztikai kiadványokkal szeretnénk ellátni a szolgáltatókat, és elősegíteni közöttük az együttműködést. Összeállítottunk egy új programcsomagot, amelyben a fiatalos lendület és a hagyománytisztelet egyaránt meghatározó, tükrözi a helyi családok, közösségek igényeit, a sportolók lehetőségeit, és ott van mögötte a lokálpatrióta gondolkodás. Bízom benne, hogy lesz elég forrásunk, amiből az intézkedési tervben vállaltakat sikerül teljesíteni.

Kép és szöveg: dite

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42134 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.