Újabb információk és támogatások Szentesen, ezekben a napokban

Szentes Város Önkormányzata a koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában segítséget nyújt a háziorvosi, gyermekorvosi körzetek, a védőnői szolgálat munkatársai számára is. Ezekben a napokban kéz- és felületfertőtlenítőkből, gumikesztyűkből, speciális szájmaszkból álló csomagot fognak megkapni, és a segítség folyamatos mindaddig, amíg a vírushelyzet fennáll – jelentette be Szabó Zoltán Ferenc polgármester a polgármesteri hivatalban november 11-én tartott tájékoztatóján.

Elmondta azt is, hogy a hétfőn a Szentes Város Kereskedőház által felajánlott FFP2-es maszkból eddig 1000 darabot osztottak szét, a továbbiakat a szentesi általános iskolák dolgozói részére kézbesítik. Azoknak az intézményeknek is, amelyek nem állnak az önkormányzat fenntartásában.

FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJAK

Beszámolt továbbá arról, hogy a Szentes város Felsőoktatási ösztöndíjában idén részesülők 30-70 ezer forint közötti összeget kaphattak, bankszámlájukra utalva. A tavalyihoz képest magasabb összeget, 5.990 ezer forintot az önkormányzat februárban elfogadott költségvetésében a testület jóváhagyta. Az idei pályázati felhívásra 103 hallgató pályázott.

SZOCIÁLIS MUNKA NAPJA

1997 óta november 12. a szociális munka napja hazánkban. Szentes –Város Képviselő-testülete 1999-ben határozott a szociális ágazatban dolgozók elismeréséről. A polgármester megköszönve a szociális szférában dolgozó öt intézmény dolgozóinak munkáját, kiemelve a vírushelyzetben keletkező többletfeladatokban a lelkiismeretes helytállást, az idősekről, a gyermekekről való mindennapos gondoskodást, bejelentette, hogy az önkormányzat anyagi lehetőségeihez mérten jelképes 700 ezer forint támogatást oszt szét közöttük.

KÖZTERÜLETI MASZK HASZNÁLAT

A Magyar Közlöny legfrissebb, 242. számában megjelent kormányintézkedésekkel kapcsolatban Szabó Zoltán Ferenc elmondta, hogy Szentesen nem szeretne kijelölni olyan közterületet, ahol kötelező a maszk viselése. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy ahol elkerülhetetlen a csoportosulás, avagy az létrejön, viselje mindenki a maszkot és tartsák be az előírt másfél méteres távolságot egymástól! Csoportosulni a közterületen, a kormányintézkedésnek megfelelően, nem lehet. A kutyafuttató is a leírtaknak megfelelően használható.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.