Szentesre jó megérkezni!

Vörös Viktor, Szabó Zoltán Ferenc és ismét Vörös Viktor a képen.

Törekednek a megújulásra – mondta Szabó Zoltán Ferenc polgármester október 27-ei sajtótájékoztatóján, amikor bemutatta Kiss Csaba István alpolgármester és Vörös Viktor háromszoros magyar bajnok, junior világbajnok, magyar kupagyőztes volt válogatott kerettag vízilabdázó társaságában az új szentesi üdvözlőtáblákat.

-Több éve téma volt, hogy mivel találkozzanak először a hozzánk látogatók. Jó néhány éve az edzőtábor turizmus és maga az Üdülőközpont fejlesztése a legreálisabb elmozdulás volt számunkra, turisztikai szempontból, s még nincs ebben minden lehetőségünk kihasználva. A másik a paralimpiára felkészítés, a mozgásukban korlátozott sportolók sportrendezvényeinek támogatása.

A többet mondó, színesebb új üdvözlő plakátból három készült a Szentesi Élet Kft szervezésével. A Csongrádi úton, amely a mérések szerint is a legforgalmasabb bevezető útja városunknak, található a várost leginkább szimbolizáló csapatsportágat, a vízilabdát bemutató tábla, a Szentesi VK játékosaival és Vörös Viktorral. A polgármester azt mondta, a plakátok idővel változni, cserélődni fognak, mindig más-más jellegzetességeit népszerűsítve városunknak. Kevesebb szöveg, barátságos közvetlenség, egységesség jellemzi a táblákat, valódi pozitív üzenettel. A Hódmezővásárhely felől érkezők a főterünk pillanatfelvételével találkoznak. Kunszentmárton-Szarvas irányából pedig, utalva arra, hogy városunk a paprika és paradicsom hazája, az ország 10 legnagyobb gasztronómiai rendezvényei közé tartozó Lecsófesztivál, valamint a Magyar Paprika Napja, vagy az országos zöldséghajtatási nap is a közelben található DélKerTÉSZ kiváló teljesítményeire, a szentesiek egyik fő megélhetési forrására, a zöldséghajtatásra utal.

Az elkövetkező időszak nagy kihívása lesz ezeknek a tábláknak a ledes megvilágítása, később a táblák méretét is egységesíteni szeretnék – hallottuk a polgármestertől.

Érdeklődésünkre Kiss Csaba István alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a táblák tartószerkezete az önkormányzat tulajdona. A három tábla előállítási költsége 350 ezer forint költséget igényelt. Két padot is elhelyeztek a Tisza-gát elején, a kihelyezésüket engedélyeztetni kellett. A cél ezzel az volt, hogy a sportolók megpihenhessenek, minél hosszabban elidőzhessenek a szép környezetben.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.