Október 23. – Díszpolgári címek átadása

A koronavírus-járvány miatt nem kerülhetett sor városunkban a díszpolgári címek átadására március 15-én, így az október 23. ünnepség keretében kapták meg a kitüntetettek az elismerésüket.

Károlyi László elismerése.

Szabó Zoltán Ferenc polgármestertől elsőként Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója vehette át Szentes város legrangosabb kitüntetését a városunk iránti elkötelezettsége, több évtizedes munkássága, valamint a Legrad Zrt. kiemelkedő társadalmi szerepvállalása elismeréseként. Munkásságát Horváth István, Szentes Város Díszpolgára, a Legrand Zrt. jogelődje, a Kontavill igazgatója méltatta, kiemelve a kitüntetett nemzetközi tanulmányait, üzleti kapcsolatait, azokat a gazdasági sikereket, amelyeknek köszönhetően a társaság megtöbbszörözte árbevételét, gyarapította ismertségét, elismertségét szerte a világban.

Szirbik Imre elismerése.

Mivel az előző év választási év volt, így tavaly nem történt meg a városi kitüntetések odaítélése és átadása. Idén ezért többen részesülhettek az elismerésben. Szentes Város Díszpolgára október 23-tól Szirbik Imre Szentes Város nyugalmazott polgármestere, akinek 3 évtizedes közszolgálati tevékenységét, Szentes városért és a megye életében betöltött tevékenységét ismerte el a képviselő-testület idén.

Méltatását Prof. Dr. Homoki- Nagy Mária egyetemi tanár, városunk díszpolgára elkészítette, azonban nem tudott megjelenni az ünnepségen, így azt Szabó Zoltán Ferenc polgármester olvasta fel a megjelentek számára. A professzor asszony részletesen szólt az utóbbi évtizedekben Szentesen történt fejlesztésekről, a polgármester úr lakossághoz fűződő alkotó kapcsolatáról, emberi kvalitásairól. A díszpolgári címet Szabó Zoltán Ferenc polgármester adta át elődjének.

Mezey László méltatása.

A közelmúltban sajnálatosan távozó Labádi Lajos nyugalmazott főlevéltáros özvegye vehette még át a polgármestertől a posztumusz díszpolgári kitüntetést ezen a napon. A városunk múltbeli és jelenbeli értékeinek legkiválóbb ismerőjéről, a négy évtizedes munkássága kiemelkedő állomásairól Mezey László, egykori tudományos munkatársa emlékezett meg.

Kép és szöveg: dt.

Labádi Lajos özvegye átveszi a kitüntetést.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.