Nagyon fontos a maszk használata, és a védőtávolság betartása!

Vasárnap a Zöldségpiacon többen megkérdezték Szentes Város Polgármesterétől, hogyan alakul városunkban a COVID-19 fertőzöttség? Hol maradnak most a gyakori tájékoztatók?

Az október 12-én tartott sajtótájékoztatón Szabó Zoltán Ferenc erre is kitért. Azt mondta, nem szeretne feleslegesen pánikot kelteni. A pontos tájékoztatás az Országos Operatív Törzs feladata, és a megyei szintű adatokat meg is találjuk a www.koronavirus.gov.hu oldalon. (Október 12. adat, megyénkben a regisztrált fertőzöttek száma 1702 fő, ezzel megyénk a hatodik legfertőzöttebb a megyék között – szerk.)

Szabó Zoltán Ferenc polgármester hangsúlyozta, hogy a vírust tagadók könnyelmű megnyilvánulásaira kénytelen reagálni. A vírus jelen van városunkban, mind az oktatási intézményeknél, mind a sportegyesületek, de a polgármesteri hivatal dolgozói között is tud érintettségről. Akár több tucat fertőzött és beteg is lehet közöttünk – fogalmazott. A hétvégi esküvők is bizonyították, vannak, akik hanyagul kezelik a járványhelyzettel felmerült intézkedések betartását. Talán 7-8 hónap múlva láthatjuk ismét a fényt az alagút végén – figyelmeztetett. Jövő év június tájékán lélegezhetünk talán fel újra, erre vonatkozik a kormányzati becslés. Az előttünk álló ősz pedig hozza az influenzaszerű tüneteket. Elengedhetetlen tehát az együttműködés, az óvintézkedés betartása, mindenki részéről – mondta a polgármester.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.