Ádám, a hajszobrász

Insperger_Adam_munkaban.jpgFél éve, hogy Szentesen nyitottak édesanyjával fodrászüzletet a Bocskai utcában. Nagymágocsról járnak be minden nap, hogy szebbé tegyék a páciensek haját. Az üzletben oklevelek, serlegek tömegét lehet látni. Mindezeket Insperger Ádám gyûjtötte be a különbözõ versenyeken.

– Négy évvel ezelõtt döntöttem el, hogy fodrász szeretnék lenni, – mondja a tizenkilenc éves fiú. Egy bemutató alkalmával tetszett meg ez a szakma. Édesanyám és mamám is fodrász. Nem is volt kérdés, hogy milyen szakmát is szeretnék tanulni ezek után. Kiskunfélegyházán tanultam, a gyakorlatot pedig Szegeden végeztem egy nagyon jó mesternél. Itt kezdtem el a versenyzést. Bennem volt mindig a versenyszellem. Fõképpen hazai versenyeken vettem részt, ahol elsõ, második és harmadik helyezéseket értem el. Ennek nagyon örültem, és ez motivált a továbbiakban is.
– Sikerült külföldi versenyen is megméretni a tudásodat?
– Legbüszkébb a Világbajnokságra vagyok, amit Olaszországban, Milánóban rendeztek. A közel nyolcvan indulóból a középmezõnyben tudtam végezni. Hatalmas nagy élmény volt számomra megmérettetni magamat a legjobbakkal. Olyan dolgokat láttam, amibõl sokat lehetett tanulni.
– Hogyan zajlott a verseny?
– Vannak pástok, tükrök, sorban. Be kell ültetni a modellt. Elõzõ nap befestettem a haját. Idõre kellett megcsinálni a frizurát. Harmincöt perc volt rá, hogy befejezzem a haját.
– Hogyan készülsz fel a versenyre?
Insperger_Adam_munkaban.jpg– Elõtte lerajzolom, amit elképzelek, és ez alapján megpróbálom megcsinálni egy modellen.
– Van kedvenc kategóriád, stílusod?
– Az egyik kedvenc kategóriám a hajépítés, amikor teljesen elengedhetem a fantáziámat. Minden fodrásznak megvan a saját stílusa, és a vendégek is aszerint választják a fodrászukat, hogy melyik jön be igazából. Aki fiatalos frizurát szeretne, az inkább hozzám jön. Nagyon szeretem a vendégeimet. Ha valaki többször eljön hozzám, akkor lesz igazán jó a haja, mert akkor én is jobban megismerem, hogy milyen körben mozog, és milyen haj elõnyös neki. Nem csak külsõleg, hanem belsõleg is.
– Horvátországban is voltál, nem versenyezni, hanem bemutatót tartani. Ezek szerint a versenyzéssel nem akarsz tovább foglalkozni?
– Most már inkább a bemutatókba szeretném az energiámat fektetni, mint a versenyekre. Kimentem egy céggel Horvátországba, ahol én képviseltem Magyarországot a világtalálkozón. Kipróbáltam, hogy milyen színpadon bemutatót tartani. Nagyon jól sikerült.
Insperger Ádám hajszobrász legnagyobb álma, hogy kijuthasson Angliába dolgozni, de addig még nyelvet kell tanulnia, bemutatókat tartani és természetesen a vendégek szeretetét élvezni. Mindezek mellé a szülõk segítsége is nagyon fontos, amit Ádám maximálisan meg is kap. Az eddig elért eredményekért büszkék lehetnek a fiatal tehetséges fiúra.

Dömsödi Mihály
(Fotó: Miskei Norbert)

6 hozzászólás “Ádám, a hajszobrász” bejegyzésre

  1. anonim:

    Sztem tök jó ez a haj amit csinál a képen.tetszenek az extrém frizurák.Amúgy tök jól is néz ki!

  2. Niki:

    Szia Ádi!
    Csináld a jó hajakat!Továbbra is! Puszi

  3. Tóth Norby:

    Hali!!! Csak te vagy a Neten!!!
    Nem unod már!! Hadjál már más fodrászokat is érvényesülni a háló!!!
    Puszilok mindenkit!!!

  4. Erika:

    Hát igen nem hiába járok hozzá!!!!! király amit művel!! Ádi csak így tovább!!

  5. szandy:

    Nagyon tetszik nekem ez a haj nekem is valami ilyesmi kéne….pussszancs Ádám LoVe

  6. rebeka:

    helyes srác!

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.