Virágszínvonalasabb Szentesért 2020 – A legidősebb nevezőket külön elismerték

Táczi Szabó Lajosné kertjének részlete.

Szentes Város Önkormányzata 17. alkalommal hirdette meg tavasszal a Virágszínvonalasabb Szentesért környezetszépítő versenyt. Az eredményhirdetésre a Városháza dísztermében október 1-én délután került sor, amikor Szabó Zoltán Ferenc polgármester a köszönet hangján szólva kiemelte, hogy a város maga mögött érzi a lakosság támogatását a szép, virágos környezet megteremtésében, amit ily módon együttesen hozunk létre. Felsorolta azokat a nemzetközi sikereket, amelyeket a közel 2 évtized alatt sikerült közösen elérni. Az előzmények méltán arra ösztönzik az önkormányzatot, hogy igyekezzenek mindig fejleszteni, újítani, idén pl. tiszafákat is hazavihettek az újéletfák között a családok, s mindig több és több a gondozott, virágokkal beültetett zöldfelület városunkban – mondta.  

Fazekas Imréné munkája nyomán.

Balogh Csilla főkertész szintén köszönetet mondott mindazoknak a szépet, a virágokat szerető városlakóknak, akik 17-dik alkalommal is neveztek a pályázatra, s azoknak is, akik ugyan nem vettek részt a pályázaton, de szorgalmasan egész évben gondozzák a portájukat, kertjüket, virágokkal szépítik a környezetüket mindannyiunk, és az ide látogatók örömére, megelégedésére. Örvendetes, hogy a karantén napjai alatt még többen kaptak kedvet lakókörnyezetük szépítéséhez, új növények ültetéséhez, így vannak a pályázók között a minden évben, a kezdetektől nevező résztvevőkön túl új, első alkalommal pályázók is. Az előkertekről, virágoskertekről készített képeket idén is CD-n lehetett beküldeni a hivatal műszaki irodájára. A zsűrizés szeptember 17-én megtörtént, 1-10 ponttal értékeltek a szűri tagok – hallhattuk.

Szepesiné Tóth Anett kertjében.

Minden eddiginél népesebb, 13 tagból, a támogatókból és önkormányzati képviselőkből álló zsűri választotta ki a helyezetteket, akik Családi házas kategóriában: 3. helyezett: Geréné Dunaháti-Vas Márta. 2. helyezett Tánczi Szabó Lajosné, 1. helyezett Szepesiné Tóth Anett.

A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon felvétele.

Minden nevező munkáját értékes utalványokkal ismerte el a zsűri, így jutalomban részesült Kovács Sándorné, Négyesi János és Jánosné, Ollai Istvánné, Pap Imréné, Molnárné Szabó Gyöngyi, Bertók Melinda.

A Damjanich János Utcai Óvoda udvara.

Munkahely kategóriában 3. helyezett lett idén a Makai Autóbontó Kft., 2. helyezett a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon, 1. helyezett a Damjanich János Utcai Óvoda.

Geréné Dunaháti-Vas Márta kertjében.

Jutalomban részesült továbbá a Nyugi tanya – Vincze Lászlóné, a Masszázskuckó, a Százszorszép Óvoda, a Dr. Mátéffy Ferenc Utcai Óvoda, a CsCsMKH Földhivatali Főosztály Szentesi Földhivatali Osztálya.

Vass Györgyné virágai.

Tömbházas kategóriában 3. helyezett Fazekas Imréné, 2. helyezett Vass Györgyné, 1. helyezett: Balogh Sándorné.

Vásárlási utalványt vehetett át Bucskó Jánosné, a Honvéd utca 24. társasház képviseletében Vincze Lászlóné és Vancsay Gyögyné.

Balogh Sándorné munkája nyomán.

Erkély- Balkon kategóriában Kocsisné Szabó Katalin és Gálfalvy Györgyné pályázatát jutalmazhatta a zsűri.

Virágcsokorral köszöntötte a polgármester a két legidősebb, a kezdetektől a Virágszínvonalasabb Szentesért pályázatokon folyamatosan részt vevő Ollai Istvánnét és Vass Györgynét.

-dite-

Virágok a Makai Autóbontónál.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.