Együtt könnyebb! – Közös séta a mellrák elleni küzdelem világnapján

Az Együtt könnyebb klub (az emlőrákkal érintettek klubja) és a szentesi Egészségfejlesztési Iroda a Mellrák elleni küzdelem világnapján, október 1-én délután közös sétára hívta a betegségen átesetteket, a betegséggel küzdőket és hozzátartozóikat.

Az 1992-ben alakult klub célja, hogy segítsék a betegség feldolgozását, megkönnyítsék egymás elfogadását, és bátorítsanak a bajban a segítségre. Sorstársaiknak kapaszkodót igyekeznek nyújtani a nehéz életszakaszukban.

A Kossuth téren gyülekeztek, ruhájukra feltűzték a rózsaszín szalagot, rózsaszín lufikkal indultak a ligeti sétára, amelynek során a lufikat az Eszperantó-híd korlátjára rögzítették.

A sétával minden hölgyet arra hívtak és figyelmeztettek, hogy vegyék komolyan a szűrővizsgálatot, mint a megelőzés, a korai felismerés és sikeres gyógyítás lehetőségének fontos állomását. Legalább ennyire fontos az is, hogy ne tartsa vissza a félelem a hölgyeket a szűrővizsgálaton való részvételtől, s hogy tudják, együtt mindig könnyebb! A klubtagok mindenkor kezet nyújtanak sorstársaiknak.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz   

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.