Új kiállítás a galériában

Urbán Gergő mindszenti születésű fiatal alkotó különleges, fotóhűségű rajzai október 17-ig láthatók a Tokácsli Galériában.

Hírességek portréi, napjaink celebei láthatók a képeken. Közben azonban a fiatal alkotó más-más témákban is beszédes. Szépség, harmónia árad a képekről, és a színárnyalatokkal a mozgásban lévő világ apró jelenete elevenedik meg.

Ombódi Csilla a kiállítás megnyitóján köszöntőjében úgy fogalmazott, nem volt véletlen a találkozása az alkotóval, melegszívű, tiszta érzésű, a művészetet tisztelő és kedvelő embernek ismerte meg Gergőt, akinek a tehetsége nélkül sivárabb és szürkébb lenne a világunk.

Feketén-fehéren (és néha színesen), ezt a címet adták a kiállításnak, mentorával, Székely Ildikóval, aki elmondta, hogy 5 évvel ezelőtt a Facebookon történt a megismerkedésük Gergővel. Meglátta az általa készített képet Michael Jacksonról. Akkor Gergő 17 éves volt, akiről azt mondjuk, Isten adta tehetség, hiszen soha sem tanult rajzolni. Önmagát képezte. Mindegyik alkotásán látható, mennyire fotografikus, az alkotások magukhoz vonzzák a tekintetet. Kevesen mondhatják el magukról, hogy képesek erre a látásmódra. Tehetségét az emberek visszaigazolják, látva munkáit. Már eddig is számos díjat, oklevelet tudhat magáénak.

Az alkotótól megtudtuk, hogy tudatosabban 13 éves kora óta foglalkozik a rajzolással. Munkáit részben saját kedvére készíti, de az ismerősei felkéréseinek is szívesen tesz eleget. Így a portré rajzolás az évek során szenvedélyévé vált, s e tevékenysége közben a fotóhűségre törekvés során azért a fantáziájának is teret enged. Szívesen vesz részt rajzversenyeken, pályázatokon. Ezek közül a Nemzet Fiatal Tehetségeiért állami ösztöndíjra a legbüszkébb, amit kétszer is elnyert képzőművészet kategóriában. Ez az ösztöndíj nagyban hozzájárul technikai tudása gyarapodásához, hiszen most már grafikusképzésen vesz részt.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.