A polgármesteri hivatalban is kötelező maszkot viselni – Újra fókuszban a járvány

Az elmúlt napok kormányintézkedései, valamint az igazolt fertőzöttek országosan magas száma újra a járványveszélyre irányítja a figyelmet városunkban is. Szabó Zoltán Ferenc polgármester szeptember 3-án rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a hivatalban a koronavírus-járvány jelenlegi kihívásai kapcsán.

Elmondta, hogy szeptember 3-án a megyében 8 új fertőzött személyt regisztráltak, azonban tudomása szerint továbbra sincs koronavírusos beteg Szentesen. Azonban az elmúlt fél év küzdelmeinek eredményét, amellyel a lakosság egészségének megóvását, valamint a helyi gazdaság működését igyekeztek megőrizni, továbbra is fenn kell tartani.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester szólt arról, hogy az augusztus 17-én napvilágot látott, a köznevelési intézmények számára szóló eljárásrend arra ösztönöz mindenkit, hogy a maga helyén végezze a feladatait. Az önkormányzat felmérte a fenntartása alá tartozó szociális intézmények, óvodák járványhelyzettel kapcsolatos készültségi szintjét, de ugyanakkor bekérte minden további oktatási intézménytől ugyanezen adatokat. A felmérésből megállapítható, hogy a kormányzat részéről a központi ellátmányok mindenhol rendelkezésre állnak fertőtlenítőszerekből, a védekezéshez szükséges eszközökből. A kisebb hiányokat, pl. papírtörlőkből, maszkokból, de akár fertőtlenítőszerekből is, pótolja folyamatosan az önkormányzat, függetlenül attól, hogy ki az intézményfenntartó – mondta.

Felhívta továbbá arra a figyelmet, hogy senki se terjesszen pletykákat, álhíreket a vírussal kapcsolatban, hiszen ezekkel rendkívüli károkat okozhatnak.

Első kézből tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban hétfőtől látogatási és kijárási tilalom lép életbe. De ezt az intézkedést tartják fenn a Református Idősek Otthonában is. Szeptember 4-től mind az ügyfeleknek, mind a dolgozóknak, kötelező maszkot viselni, továbbá él a távolságtartás szabálya a polgármesteri hivatalban is.

Újságírói kérdésre a polgármester kitért arra, hogy a kulturális ágazat helyben is nagyon megsínylette a járvány következményeit. Minden jelentős helyi rendezvényt érintett a korlátozás, így idén a Térfesztivált sem tartják meg. Kiemelte, az önkormányzat felkészült az újabb korlátozásokra, a legfontosabb törekvése a város működőképességének megtartása, a járványhelyzet alakulásához mért, arányos intézkedések bevezetésével.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.