Változások a Központi Gyermekélelmezési Konyhán

Augusztus 31-én sajtó-nyilvános megbeszélésre került sor a Központi Gyermekélelmezési Konyhán a Szentes Városi Szolgáltató Kft. ügyvezetője, Holman István kezdeményezésére. A konyhát üzemeltető, Szentes Város Önkormányzata tulajdonát képező társaság ügyvezetője, bevezetőjében szólt arról, hogy a helyi gyermek- és idősétkeztetést biztosító intézményt tavasszal rossz műszaki és szakmai állapotok között vette át. A mai napig mintegy 3 millió forintot költöttek a főzőberendezések javítására, a működés feltételeinek biztosítására, és még ebben az esztendőben további 5 millió forintot fognak elkölteni a fűtési rendszer és a légtechnika korszerűsítésére, hogy mindenben megfeleljenek a szakmai előírásoknak.

Holman István arról is beszámolt, hogy új raktárvezetőt alkalmaznak, ezen túl, Dr. Dobos András c. egyetemi docens, állatorvos pedig az élelmiszerbiztonsági, higiéniai ellenőrzéseket fogja végezni a konyhán. Több beszállítót lecseréltek, mivel az alapanyagok minősége és ára sok esetben nem volt megfelelő. Bemutatta a jelenlévőknek Gyovai Gáspárné Kacziba Klárát, a Központi Gyermekélelmezési Konyha június 20-tól kinevezett új vezetőjét és Pásztor Józsefet, az új főszakácsot is. Kérte továbbá az ellátásban résztvevő intézményvezetőket, hogy mindig azonnal jelezzék, akár a kiszállított étel mennyiségével, akár a minőséggel problémájuk adódik. Mindenkit megnyugtatott, hogy az idén áremelkedés nem lesz. Az étlapot pedig továbbra is 10 hétre készítik.

Gyovai Gáspárné Klárika ígéretet tett arra, hogy minőségi alapanyagokból jó minőségű ételt fognak készíteni. Vendégként látnak el mindenkit, hiszen pontosan tudja, hogy ez a partnerség a konyha gazdaságos működésének a záloga. A hozzá eddig eljutott igények kielégíthetőek, azért mindent megtesznek.

Szeptember elsejétől 2415 adat ételt főznek. A konyha vezetője arra számít, hogy még az év során megközelítik a 3000 adagos megrendelést. Gyovainé Klárika elmondta, hogy a következő hetekben minden intézményhez ellátogat, hogy személyesen is meggyőződjön a munkájuk eredményességéről, az étel kiszállítással kapcsolatos igényekről, elvárásokról. Addig is szívesen fogadja a kritikákat, javaslatokat, hiszen mindezek előre viszik a munkájukat – tette hozzá.

Kifejezetten ügyel arra – mondta Dr. Dobos András, hogy az élelmiszerbiztonsági szabályok teljesüljenek. Érvényesüljön a nyomon-követhetőség, s hogy mind a hűtés, mind az előkészítés szabályszerűen történjen. Amennyiben felmerül minőségi kifogás bármely étellel kapcsolatban, az nem kerülhet a fogyasztó asztalára. Ki fogja vizsgálni az esetleges panaszok jogosságát, hátterét. Kérte, hogy az intézményvezetők észrevételeikről, kifogásaikról értesítsék őt telefonon.  

Az intézményvezetők már most jelezték, hogy pl. a Bölcsődében, vagy a Százszorszép Óvodában több gyümölcsöt, zöldséget szeretnének kérni. Ehhez a kéréshez csatlakozott a Gondozási Központ vezetője is, akik szeretnék korábban megkapni az étlapot, hogy a gondozottakhoz hamarabb tudják az információkat eljuttatni. A Kaluzál Gábor Általános Iskolában az étel átvétel jobb megszervezése a feladat, de ez a többi intézmény esetében is figyelmet igényel. A Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban az ellátottak egészségi állapotához igazodóan vannak egészen speciális kérések, amelyeket igényként támasztanak a konyhával szemben, és az adagszám megjelölése helyett inkább a mennyiségi mutatók volnának fontosak a szállítólevélen – hallottuk. Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.