Gyermektábor Magyartésen és Lapistón – A vidéki környezet varázsa

Közlekedési ismeretek a helyi polgárőrökkel Lapistón.

A TOP-5.3.1-16-CS1-2017 „Csoportkohézió erősítése Szentesen” c. projekt keretében ez idáig egyedülálló kezdeményezés valósult meg július utolsó hetében Magyartésen, augusztus első hetében pedig Lapistón. Helyi, általános iskoláskorú tanulók, tábor keretében bővítették ismereteiket, és vettek részt számos szabadidős programban.

Kézügyesség fejlesztés Magyartésen.

Magyartésen Simon Alma rendezvényszervező vezetésével a gyerekek megtanulták többek között a kovász készítését, a kenyérsütés fortélyait, valamint az egészséges táplálkozás jegyében süteményt sütöttek, főtt kukoricát készítettek.
Lapistón fontos szerephez jutott a helytörténeti értékek megismertetése. A gyerekek kerékpártúra során ismerték meg a 120 évvel ezelőtti ásatások során talált avar kori leletek és az 1400-as években létezett Dónáttornya mezőváros történetét. Dömsödiné Teréz, a Mosolygósabb Régióért Egyesület képviseletében mindezeken túl néhány, a területen jellegzetes gyógyhatású növény tulajdonságaira, jellemzőire is felhívta a gyerekek figyelmét.
Mindkét táborban a gyerekek kipróbálhatták a Szentesi Polgárőrség által működtetett mobil KRESZ pályát, felelevenítve és tudatosítva a kerékpáros, valamint a gyalogos közlekedés legfontosabb szabályait. A Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete elsősegély ismeretekkel látta el őket és gyakorolhatták az újraélesztést.

Kerékpártúrán Dónáton. Egy kis pihenő után, útban a táborba.

A tábori ellátás megszervezésében, a kézműves foglalkozások, de a szentesi kirándulások helyszíneinek leszervezésében is főszerepet vállalt Vidovicsné Molnár Zsuzsanna a projekt közösségfejlesztője.
A gyerekek az öt nap során, hasznosan töltve minden percet, rengeteget játszottak. A társas- és labdajátékok, a kézügyességet fejlesztő rajzos foglalkozások, valamint a szellemi fejtörők is részei voltak a táborok programjának. A gyerekek jobban megismerkedtek egymással és azokkal a fontos értékekkel, amelyek a jövőbeni korosztályi kapcsolataikat harmonikusabbá, teljesebbé teszik.
V.V.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42130 online lapszámunk 4. oldalán.

Magyartésiek csoportképen.


Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.