Ugrókötelesek nyári tábora

A Szentesi Kiss Bálint Kötélugró SE életét is komolyan befolyásolta a koronavírus- járvány, hiszen a tervezett világbajnokság izgalmát nem tudták megélni a legtehetségesebb kötélugróik ebben az évben. Azonban a versenyzők egész nyáron lelkesen edzenek, ám edzőik nagy gondot fordítanak az utánpótlás kinevelésére is.

Vass Vivien edzővel és kis csapatával a Horváth Mihály Gimnázium tornatermében találkoztunk, aki elmondta, hogy három tábort rendeztek a kötélugrókkal a nyár folyamán. A júniusi tábor inkább a vírus utáni lendület és motiváció visszaállítását szolgálta. Ebben a táborban is, ahogy a mostani, augusztusiban, vegyes életkorú gyerekek vettek részt. A nagyobbaktól, a már versenyzőktől tudtak tanulni a kezdők, akikkel az utánpótlást szeretnék a sportágban biztosítani. Az edzések mellett ekkor több kötetlenebb program volt, nagy hangsúlyt helyezve az erősítésre, de a közös játékra is.

Júliusban a versenyző kötélugrók edzéseire helyezték a hangsúlyt a tábor keretében, hiszen reménykednek abban, hogy a hagyományos versenyek meg lesznek tartva, s azokon a fiatalok szeretnének eredményesen szerepelni – hallhattuk. Novemberben lesz pl. az egyköteles bajnokság, amelyen több kategóriában számítanak a szentesi versenyzők kiemelkedő helyezéseire.

Ez alkalommal, az augusztusi táborban szintén sokat tanulnak a kezdők a haladó kötélugróktól. Intenzív edzésmunka folyik, ami legalább 3 óra ugrókötelezést jelent, amit az erősítő feladatok váltanak. Vass Vivien edző elmondta, hogy a táborokban, átlagban 20 fiatal vett részt, így mind az erőnlét, a felkészültség, mind pedig az utánpótlás nevelés biztosított a sportegyesületnél.
Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.