Idén sok-sok lecsó fő sok-sok helyszínen, nem csak Szentesen

A Petőfi utca 5. udvar is egy helyszín lesz.

Rendhagyó sajtótájékoztató volt a rendhagyó módon megrendezendő XIX. Szentesi Lecsófesztivál előtt, amely idén LecsONline nap lesz. Előzetesen elvégeztek egy közvélemény kutatást, mondta Mészáros Zoltán, a szervező HUNOR COOP ZRt. vezérigazgatója, vagyis az interneten megkérdezték az embereket, hogy a Lecsófesztiválról hogyan vélekednek. A felmérésből az derült ki – hallhattuk – hogy nagyon sokan nem szeretnék a hagyományt megszakítani, ha lehet, részt vennének rajta. Voltak azonban olyanok is, főleg idősebbek, akik inkább most távol maradnának.

Tehát a különleges online forma mellett döntöttek, hiszen a törvényi előírások nem engedélyezik a tömegrendezvényeket. Az emberi egészség védelme számukra is nagyon fontos, ám szeretnének eleget tenni a jó szórakozás feltételeinek is. A gondolat lényege, sorolta Mészáros Zoltán, hogy sok helyen szeretnének ott lenni, így más városokban, valamint Szentesen is több helyszínen, szétosztva a tömeget, történik majd szeptember 5-én 15.00 órától a lecsófőzés.

A vezérigazgató úr azt mondta, nagy az érdeklődés, sok helyen sok lecsót fognak főzni. Az eddigi ismeretei szerint csak Szentesen 10-15 helyszín biztosan lesz, pl. a kertbarátok a MÁV pályán, a rendezvény legnagyobb szponzora, a DélKerTÉSZ a telephelyén fog főzni. A HUNOR COOP ZRt. az iroda épület udvarán rendezkedik be, ahol ez alkalommal is főtt a finom helyi étel, a lecsó egy bográcsban, amelyet a sajtó munkatársai megkóstolhattak.

Mészáros Zoltán vezérigazgató úgy fogalmazott, a COVID járvány a bezártságot hozta. Most a rendezvénnyel újra a nyitást valósítják meg, elsősorban az online térben, ami a Facebookon keresztül – létrehozva egy igazi közösséget – élő közvetítéssel nyújt lehetőséget arra is, hogy híres szentesiek kapcsolódjanak be az eseményekbe. De megszólították a határon túliakat is, pl. Sepsiszentgyörgyről, Munkácsról, Nagyváradról, Temerinből számítanak főzőcsapatok online bejelentkezésére.

Hallhattunk arról, hogy a regisztráló csapatok a DélKerTÉSZ felajánlásából több kiló paradicsomot, paprikát, makói hagymát, 1 kiló HUNOR kenyeret kapnak, továbbá idén is lesz 1000 Ft értékű vásárlási utalvány csapatonként a további kellékekre. Kapnak továbbá a csapatok kötényt, feliratos pólót a látványos főzéshez, hogy a főszakács ezt viselje. Cserében 500 forintos jótékonysági regisztrációs díjat kérnek, hiszen idén is a rendezvény bevétele, amelyet a HUNOR COOP ZRt. megdupláz, a Rotary „Gift of Life” (Ajándékozz Életet!) Alapítványát támogatja, amely száznál is több határon túli szívbeteg gyermek életét mentette meg ez idáig.

A rendezvény attól lesz online, hogy képeket, videókat várnak tehát a főzőcsapatoktól, ösztönzésül meghirdettek egy Lecsófesztivál fotó és film pályázatot. Helyszínenként legalább 3 képet, vagy 30 másodperces videókat várnak. A legjobbak, amelyek visszaadják akár a hangulatot, életérzést, akár a fortélyokat, értékes jutalomban részesülnek – mondta a vezérigazgató úr. A díjazottak az ajándékcsomag mellé meghívást kapnak a jövő évi fesztiválra.

Mészáros Zoltán vezérigazgató és Csatordai Lajos kereskedelmi igazgató, a szervező csapat irányítója.

Regisztrálni a csapatoknak személyesen a HUNOR COOP ZRt. Kereskedelmi Osztályán (Szentes, Petőfi utca 5.) lehet a jótékonysági támogatójegy megváltásával, amelyért cserébe megkapják az utalványokat, amelyeket a Lecsófesztivál napján 7.00 és 12.00 óra között válthatnak be a KÁLA Áruházban.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.