Lapistón, először – Sokan jól kifőzték magukat

Szentes Város Önkormányzata, civil-, és gazdasági szervezetek közreműködésével, első alkalommal rendezett főzőversenyt Lapistón augusztus 8-án.

12 csapat, különféle ételeket, a legegyszerűbb paprikás krumplitól a pörköltekig, tett fel a bográcsába, majd együtt közösen, jó étvággyal elfogyasztották az ételt. Közben tréfás ügyességi vetélkedőn, mint a focikapura rúgás, a gumicsizma hajítás és ping-pong labda evőkanálban időre „cipelése” hosszútávon, vettek részt. A vidám hangulathoz még ajándékokkal is gazdagodtak a bátor jelentkezők.

Koraeste a Pengető Citerazenekar, majd a Magyar Wing Tsunk Kung-Fu Egyesület szentesi iskolája bemutatóján szórakozhattak a résztvevők. A legkisebbeket mozgatta meg az Élet-Morzsa Egészségnevelő és Kulturális Egyesület terápiás kutya és agility bemutatója. Lapistó felfedezettje még nincs 12 éves. Nagy Attila nagyon szépen énekel, először hallhatta őt ilyen nagyszámú közönség. Népdalcsokrot énekelt Andor Csilla énekművész, tanár, a Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola tanára felkészítésével. Agócs Lászlóné, a körzet önkormányzati képviselője bejelentette, hogy a fiú énektanulmányait a következő tanévtől finanszírozni fogja. Nagy közönségsikert aratott továbbá ezúttal is a Piroska Tánccsoport produkciója, akik egymás után négy forró ritmusú társastánc formációval lepték meg a közönséget. A főzőverseny DJ Jana nosztalgia diszkó összeállításával a tűzzsonglőr bemutatóval zárult.

Kép és szöveg: dt.

A főzőverseny zsűrije, Szabó Zoltán Ferenc polgármester vezetésével, most először sem volt könnyű helyzetben, hiszen finomabbnál finomabb ételek közül kellett kiválasztani a legkülönlegesebbeket, ízletesebbeket. Végül bölcs döntést hozva, minden csapatnak adtak ajándékot. A harmadik helyezést pedig a helyi Vöröskereszt csapatának ítélték oda. A második helyet érték el a Szenti József által vezetett Szárító-sokk, és ezúttal a lapistói Pólya István által készített, kenyérben tálalt pörkölt különlegesség érdemelte ki az első díjat.

Köszönet a rendezvény sikere érdekében tett felajánlásokért Szentes Város Önkormányzatának, Agócs Lászlóné önkormányzati képviselőnek, a Május 1 Agrár ZRt vezérigazgatójának, Szarvas Pálnak, a Szarvasi Húsboltnak, a Délalföldi Kertészek Szövetkezetének és a HUNOR COOP ZRt-nek.

A rendezvény közreműködői voltak továbbá a Szentesi Művelődési Központ és a Mosolygósabb Régióért Egyesület.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.