A helyi autóbusz közlekedésről

Fotó archív dt.

Szentes Város Képviselő-testülete július 22. ülésén tárgyalja a VOLÁNBUSZ ZRt. 2019 évi beszámolóját. A társaság Szentes közigazgatási területén ez év végéig látja el a helyi közforgalmú menetrendszerinti személyszállítási feladatokat, ami az elmúlt évben 6974 járatot jelentett. A járatokat 362 ezer utas vette igénybe az év folyamán. A tanulói és nyugdíjas bérletek kivételével a társaság bevétele a menetjegyek és egyéb bérletek vonatkozásában közel 20%-os csökkenést mutat. Az ingyenes utazások után járó szociálpolitikai menetdíj-támogatás 2012. július 1. óta nem változott, olvashatjuk a beszámolóban.
A helyi közlekedésből származó menetdíj bevétel és szociálpolitikai menetdíj-támogatás a társaság számára tavaly nem nyújtott fedezetet az üzemeltetés közvetlen személyi költségeire. Az üzemanyagárak gyakori változása is kedvezőtlenül hatott az autóbusz közlekedés zavartalanságára.
Szentes Város Önkormányzata a közszolgáltatási tevékenységet 2019 évben 12,6 millió forinttal támogatta. A társaság, tevékenységét a szentesi helyi közlekedést biztosítva 1,7 millió forint, adózás előtti eredménnyel teljesítette.

Egy hozzászólás “A helyi autóbusz közlekedésről” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42125 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.