A városi könyvtár a hagyományos rendezvényeire készül

A Szentes Városi Könyvtár tavaly 298 rendezvénynek adott otthont. Arról érdeklődtünk, hogy az idei év, tekintettel a koronavírus-járványra, hogyan folytatódik számukra?
Szekeres-Dancsó Mónika igazgató-helyettes arról tájékoztatott, hogy jelenleg a nyári nyitva tartásnak megfelelően, június végétől augusztus végéig hétköznap 8.00 és 16.00 óra között, szombaton 8.00 órától 12.00 óráig fogadják a látogatóikat. Minden szolgáltatásuk folyamatosan elérhető, és a nyár végéig látogatható a japán témájú kiállításuk.

A japán kiállítás képei.
  • Hogyan készülnek az őszi szezonra?
  • Augusztus végével újra szeretnénk indítani a rendezvényszezont. A járványhelyzet miatt elmaradt programok jelentős részét az ősz folyamán tervezzük. Ugyanakkor a klubok, egyesületek kéréseinek megfelelő új programoknak is szeretnénk helyet biztosítani. Készülünk újabb kiállításokkal, keddenként újraindul a Filmklub, de az Alzheimer Cafe szervezői is jelezték, hogy folytatni szeretnék a beszélgetés sorozatot. Természetesen író-olvasó találkozókkal, könyvbemutatókkal is várjuk majd a közönséget.
  • Megvan-e már az őszi első rendezvény időpontja?
  • Igen, szeptember 2-án a Krúdy Gyula Baráti Kör és a Szentes-Csongrád Rotary Club közös felolvasóestjére kerül sor nálunk.
  • Volt-e mód, esetleg lesz-e a közeljövőben valamilyen fejlesztésre?
  • A járványveszély ideje alatt a Gyermekkönyvtár két irodájában cseréltük ki a padlót, mert már nagyon szükségessé vált. A régi hajópadlót laminált parkettával váltottuk ki. A beruházást saját forrásainkból végeztük el. Egyébként a Gyermekkönyvtárban is folyamatosan újraindulnak a programok. Jelenleg a táborozó gyerekeket foglalkoztatják a kollégák érdekes, ismeretterjesztő foglalkozásokon.
  • Kedves Mónika! Köszönöm a beszélgetést.
  • Én is köszönöm, várjuk a kedves Olvasókat, Látogatóinkat!
    Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42125 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.