Szentes legnagyobb választókörzete – Képviselői fogadóóra

Szentes Város Képviselő-testülete ebben a hónapban intenzíven dolgozik, a képviselők, körzeteikben fogadóórát is tartottak.
Agócs Lászlóné a 10. számú választókerület képviselője, a legnagyobb külterülettel rendelkező körzetben két helyen fogadta a lakosságot. Érdeklődésemre elmondta, hogy a Vásárhelyi úti volt óvodában a környéken, a Berekháton élők mondták el felvetéseiket, panaszaikat. A fogadóórán tizennyolcan vettek részt. Felvetették, hogy több utcában forgalomlassításra volna szükség, míg mások a csapadékvíz-elvezetés terén tapasztalnak gondot, vagy éppen a járdák állapotát kifogásolták. Illegális szemétlerakatok is vannak a területen, melyek felszámolása szükségszerű.

Gondot jelent, hogy az egyedülálló idősek a házuk előtti területen a füvet már nem tudják rendszeresen levágni, de erre segítséget sem mindig sikerül találni. A Juhász Gyula utca környékén élők már nagyon várják az új játszótér átadását, mondta a képviselő-asszony.
Lapistón, a kultúrházban ugyancsak közel húsz fő jelent meg a fogadóórán. Mindkét helyszínen érdeklődtek pl. a tanyafejlesztési programról. Itt az elmúlt évben átadott játszótérre kértek a lakók friss homokot, s még szeretnének néhány játékelemet is. Igyekeznek odafigyelni, féltik a játszóteret a rongálástól. Többen kérték a Lapistó – Szentes közötti út felezővonalának felfestését, valamint a falun átmenő útszakaszra a forgalomkorlátozást. Kifogásolták továbbá a dűlőutak állapotát, amelyek a nagy esőzések miatt járhatatlanok. A mezőgazdasági gépek gyakran rongálják ezeket a földutakat, megnehezítve a tanyákon élők közlekedését. A faluban élőket az internetkapcsolat kiépítésének lehetőségei éppen úgy érdeklik, mint a közvilágítás, vagy a gázbekötés feltételeinek megismerése.
Agócs Lászlóné képviselő asszony a felvetéseket továbbította az illetékesek részére, és folyamatosan érkeznek a válaszok – tájékoztatott.

Kép és szöveg: D. T.

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42125 online lapszámunk 1. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.