Központi Gyermekélelmezési Konyha – Új vezetés, folytatódó vizsgálat

Július 6-án, a Városházán sajtótájékoztatót tartott Hornyik László Károly és Pásztor Antal önkormányzati képviselő a Központi Gyermekélelmezési Konyha működésében bekövetkezett változásokról.

 Hornyik László Károly elmondta, hogy az ősz folyamán, több száz aláírásból álló petícióban fejezték ki a szülők elégedetlenségüket a Központi Gyermekélelmezési Konyha ellátásával kapcsolatban. A szülői kezdeményezésre, valamint a dolgozói jelzésekre figyelemmel, mint a szociális bizottság konyhai kapcsolattartója, indított vizsgálatot a Szentes Városi Szolgáltató Kft-hez tartozó konyhán. A vizsgálódásban az intézményt jól ismerő Pásztor Antal képviselő-társát is segítségül hívta. A képviselői-testület munkájának megkezdésével, az új felügyelő bizottság közreműködésével indult meg a mélyebb vizsgálat, amelynek már megvannak az első tapasztalatai. Például, hogy a konyha 2016. március 1. és 2019. december 31. között mintegy 100 millió forintos veszteséggel végezte a tevékenységét.

Pásztor Antal, a felügyelő bizottság elnöke szólt arról, hogy közel egy évtizeden át dolgozott a Központi Gyermekélelmezési Konyhán. 2016-ban az előző konyhavezető nyugdíjazásával került a Szentes Városi Szolgáltató Kft-hez az intézmény, amelynek vezetésére pályázatot írtak ki. Dokumentumokkal támasztható alá, hogy a megbízott vezetőnek nem voltak meg a pályázatban meghatározott szakmai végzettségei a kinevezésekor.
Beszélt arról is Pásztor Antal, hogy márciustól lett könnyebb a vizsgálódás, amikor az előző ügyvezetés megszűnt az SZVSZ-nél. Azóta a problémák feltárása folyamatos, és közel sincs még vége.

Pásztor Antal bejelentette, hogy a konyha vezetését Gyovai Gáspárné Klárika látja el több mint 4 évtizedes szakmai tapasztalattal. Megváltoztak a beszállítók is, aminek jogosságát a beszállítói árakra említett példákkal támasztotta alá. A beszállítói változások egyértelműen a gazdaságosságot, míg a minőséget pl. a friss tőkehús felhasználás szolgálja a jövőben – mondta. Ezektől a döntésektől remélik az ellátás színvonalának jelentős javulását, a konyha jó hírnevének visszaállítását. A vizsgálódás lezárása az ősz folyamán várható – hallhattuk.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.