Örökölt sors

A klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus, pszichológia szakos tanár Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors – Családi sebek és a gyógyulás útjai című könyvét szeretnénk kedves olvasóink figyelmébe ajánlani.
“Amikor elkezdjük kutatni elakadásaink, szorongásaink, elhibázott párkapcsolataink, ismétlődő kudarcaink okát, gyakran kiderül, hogy saját életünk történései nem adnak megfelelő magyarázatot. Ilyenkor érdemes a tágabb perspektívát is megvizsgálni, és szüleink, nagyszüleink vagy akár a még korábbi generációk életeseményeit is feltárni.
A legtöbb esetben döbbenten tapasztaljuk majd – amit a modern kutatások eredményei is igazolnak -, hogy felmenőink traumái, feldolgozatlan félelmei, kapcsolati törései még a halálukkal sem enyésznek el, hanem bennünk élnek tovább. Az egykori háborús üldöztetés a mi életünkben depresszió formájában jelentkezik, a kitelepítés traumája állandó bizalmatlanságban, az árván maradt dédmama kötődési vesztesége párkapcsolati kudarcokban, az öngyilkos nagypapa eltitkolt története pánikzavarban – hogy csak néhány lehetséges példát említsek.”
A pszichológiai témájú, életvezetési tanácsokkal szolgáló könyvek között Orvos-Tóth Noémi könyve hónapok óta stabilan tartja dobogós helyezését. Szeretettel kívánok hasznos, olvasással eltöltött időt kedves olvasóinknak. Lantos Eszter

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42118 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.