Emlékezzünk és segítsünk!

Dr. Kalmár Mihály balról, mellette Gémes László és Bednár László.

Trianon 100. évfordulójára ezzel a mottóval és egy sporteseménnyel is szerettünk volna megemlékezni. A rendezvény szervezésekor egy valós futó, kerékpáros eseményt szerettünk volna megrendezni Makón, de a járvány ezt a rendezvényt is elérte.

Az évfordulót még a világjárvány sem árnyékolhatta be, ezért a lebonyolítást kicsit újraterveztük, és egy virtuális sportrendezvénybe csomagoltuk.

A megtett távval megemlékezni, a befizetett nevezési díjból 500 Ft-tal pedig a „Dr. Bugyi István Kórházért” Alapítványt szerettük volna támogatni!

Virtuális sportolásra hívtuk a sportoló kedvű lakosságot, amelyben a 100. évfordulóhoz 100 kilométernyi sporttevékenység teljesítését kértük.

A virtuális eseményre azonban valós teljesítménnyel lehetett nevezni, az önállóan teljesített, minimum 100 km távot a beküldött elektronikus adatok alapján mi mértük össze.

A 100 km-t egyben vagy több részletben, úszással, futással, kerékpározással (vagy vegyesen is) lehetett teljesíteni, a felkészültségnek megfelelően. A teljesített távokat egy szabadon választott aktivitást-mérő program (óra, telefon, stb.) fotójának megküldésével lehetett igazolni, a rendezvény kezdő időpontjától (2020. május 5. 00:00) a befejezéséig (2020. június 4. 23:59).

Az aktivitás mérés-fotóknak tartalmaznia kellett: a sporttevékenység dátumát, a beállított sportágat (úszás/futás/kerékpározás), és a megtett távot. Természetesen a program által rögzített többi adatot (például: név, időeredmény, térkép) is be lehetett küldeni.

A rendezvényről kisfilm és virtuális fotó-tabló is készült, melyet hamarosan a Platán SE facebook oldalán a  facebook/Platan Sports, illetve a www.platansport.hu oldalon lehet megtekinteni.

Az eseményre több mint 700-an neveztek, az ország teljes területéről összesen 254 településről (legtöbben Budapestről), de a határon túlról, Vajdaságból, Erdélyből, Felvidékről, illetve Nyugat-Európa számos országából (pl. Anglia, Németország, Svájc, Belgium, Franciaország) is jöttek nevezések.

Az összesítés számokban:

740 résztvevő

80.150 km kerékpározás

48.220 km futás

200 km úszás

Összesen a résztvevők 128.570 Km-t teljesítettek! A facebook kampány által 99.000 embert értünk el, 1700-an válaszoltak és több mint 2000 db messenger üzenetet, e-mailt kezeltünk, válaszoltunk meg.

15 év alatti Jónás Réka 329 km-t kerékpározott, Bencze Botond 106 km-t futott.

15-45 év között Stolár Petra 1202 km-t kerékpározott! Szolyák Melinda, aki Európa futáson is aranyérmes volt 730! km-t futott, Kis Lehel 1430! km-t kerékpározott, Hadi Attila 682 km-t futott.

45 év felett is káprázatos eredmények születtek, Benkő Tünde 689 km-t kerékpározott, dr. Karagics Judit orvosként a Medigames-en is aranyérmes volt (orvosi világsport-találkozó) 401 km-t futott. A 45 év feletti férfiaknál Papp Miklós Tibor 1157 km-t kerékpározott, Horváth Krisztián 439 km-t futott le és Jánosi György 101 km-t úszott.

Az összegyűjtött nevezési díjakból a „Dr. Bugyi István Kórházért” Alapítvány munkáját szerettük volna támogatni, akik az elmúlt években, illetve a koronavírus elleni védekezés időszakában is kiemelkedően fontos és nehéz munkát végeztek.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat részéről Gémes László elnök, a Platán Sport Egyesülettől pedig Bednár László a mai napon a szentesi kórházban adta át az Alapítvány képviselőjének, Dr. Kalmár Mihály főigazgatónak az összegyűlt 370.000,- Ft értékű támogatást.

Az Alapítvány további tevékenységéhez sok sikert és kitartást kívánunk.

Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat

Platán Sport Egyesület

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.