A Szentesi Sport- és Üdülőközpont tájékoztatója – Szállást foglalni, campingezni is szabad

Kedves Vendégeink! Az elmúlt napok során rengeteg megkeresés érkezett hozzánk arról, hogyan fogunk üzemelni a jövőben. Nagyon sok tervünk, elképzelésünk van, ám igyekszünk igazodni a különböző szövetségek javaslataihoz, úgy, hogy a fürdőt a jogszabályi előírásoknak megfelelően üzemeltessük. Ebben az értelemben szeretnénk teljes körű tájékoztatást adni.

Az első kérdés: Mikortól lehet ismét „brűgölni”?
A brűg medencéket a bezárás előtt felújításra készítettük elő, ezért több helyen mintát vettünk a medencék anyagáról. Az elképzelésünk az volt, hogy a felújítás alatt a fedett wellness részleget nyitjuk meg és így kárpótoljuk a „brűgölő” vendégeinket. A veszélyhelyzet felülírta az elképzeléseinket, így a brűg medencék felújítása még várat magára. A szabályozások miatt csak a kültéri vízforgatással üzemelő medencéket nyithatjuk meg, ilyen például a 25, 33, 50 méteres medencénk. A brűg medence töltő-ürítő rendszerű, vagyis minden nap fel- és le van engedve, nincs vegyszerezve, és nincs vízforgatás. A 16 m2-nél kisebb területű medencéket szintén nem lehet megnyitni, mivel nem tudunk elég területet biztosítani Önöknek, így a két kis brűg medence biztosan nem nyitható meg. A nagy brűg medence beüzemeléséhez pedig technológiai módosításokat kellene elvégeznünk, amelynek aránytalanul magas az ára. A medencék előre láthatóan nem kerülnek beüzemelésre idén nyáron
Miért csak ennyi medence használható?– kérdezik többen.
A szabályozások enyhítése egyik napról a másikra ért mindenkit. Sok más fürdő hetekig készül az újbóli nyitásra, mi ezt lépésről lépésre tesszük. Első lépésként a 25 méteres medencét üzemeltük be, ezt követően töltöttük fel a 33 és 50 méteres medencét. A medence vizének „beállítása” több időt vesz igénybe, ezért nem nyitottuk még meg őket. A 33 méteres medencét kénytelenek voltunk menet közben bezárni, technikai problémák miatt. Az 50 méteres medence környékén karbantartási munkákat végeznek, így azt csak a helyreállítás után tudják használni.
A gyermek medence és csúszda is üzemelni fog. Amint a jó idő beköszönt a medencéket elkezdjük tölteni és megnyitjuk az Önök számára. A gombacsobogós gyermekmedence jelen szabályozások szerint nem fog megnyitni, mivel a medence 16 m2-nél kisebb területű.
Mikortól bővítik a nyitva tartást?
A nyitva tartásunk a jelenlegi határok között addig marad, amíg a jogszabályi korlátok feloldása meg nem történik, és a teljes komplexum üzemelhet.
Milyen belépőjegy árakra számíthatunk?
A beüzemelés időszakában féláron kínáltuk belépőjegyeinket. Szombattól üzemelni fog a 33 és 50 méteres medence is, ezért változtatjuk belépőjegyeink árát is. Május 23-tól belépőjegyeink délutáni kedvezményes áron vásárolhatók meg. Így a következőképp alakulnak az áraink: felnőtt napijegy 1.450 Ft, gyermek napijegy (3-14 éves korig) 600 Ft, diák és nyugdíjas napijegy 1.000 Ft, családi napijegy 3.600 Ft, szentesi felnőtt napijegy 1.150 Ft, szentesi gyermek napijegy 7 éves korig ingyenes, szentesi gyermeknapijegy 7-14 éves korig 440 Ft, szentesi diák és nyugdíjas napijegy 800 Ft, szentesi családi napijegy 2.800 Ft, úszójegy 500 Ft.
Foglalhatok-e szállást?
Szállásaink május 18-tól foglalhatóak. Minden házat alaposan kitakarítunk és ózongenerátorral fertőtlenítünk. Május 23-tól a kempinget is megnyitjuk és kempingező Vendégeink részére 10% kedvezményt biztosítunk. Várhatóan a felújított kőházak is foglalhatóak lesznek a hónap végétől, így a nyarat gyönyörű környezetben tölthetik.
Ajándékutalványomat, bérletemet, véradós jegyemet meddig tudom beváltani?
Minden ajándékutalvány, bérlet és véradós belépő lejárati idejét 1 hónappal meghosszabbítottuk.

Mikortól használhatjuk újra a szaunát, a wellness részleget, az élménymedencét és a fedett 50 méteres medencét?
Az aktuális jogi szabályozások értelmében nem lehet megnyitni a fedett részlegeket, így előre láthatóan nem tudjuk. Amint enyhítenek a korlátozásokon, elkezdjük tölteni a medencéket és felkészíteni a fedett részlegeket a nyitásra.
Hogyan üzemel a pénztár és a recepció?
A recepció egység átköltözött a főépületbe, egy helyen történik a szállások intézése, valamint a jegy- és bérletértékesítés. A wellness részleg belépőinek átformázása folyamatban van, de amíg nem szükséges, nem alakítunk ki erre kapcsolódó jegyárakat.
Lesz-e táboroztatás a strandon?
A jogi szabályozások nem tiltják a táboroztatást, így a vízilabda, úszó és triatlon egyesületek várhatóan szerveznek idén is tábort. A strand területén teljes napos táborozásra kizárólag attól az időponttól van lehetőség, amikortól a komplexum teljes nyitva tartással üzemel.
Mikor nyitnak a büfék?
A büféket nem az Üdülőközpont üzemelteti, így a vállalkozó egyéni döntése, mikor nyit meg. A büfé környékére új padok kerülnek, várhatóan heteken belül kialakul a büfé területe.
Hol lehet öltözködni?
Jelenleg a vállfás öltözőben lehet öltözni, mely 6-18 óráig tart nyitva. A férfi és női öltözőben, egy időben 20-20 fő tartózkodhat.
Végül: Milyen szabályokat kell betartanom a fürdőben tartózkodásom során?
Az épületekben szájmaszk használata kötelező. Belépéskor kérjük, fertőtlenítsék le kezeiket, és a medencén kívül használjanak papucsot. A medencén kívül ügyeljenek a 1,5 méter távolság betartására. Kellemes pihenést kívánunk Vendégeinknek!

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42117 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.