„1000 év katonái” – honvédelmi szellemi vetélkedő a Honvédelmi Minisztérium szervezésében

2020-ban Zrínyi Miklós költő és hadvezér, a Szigeti veszedelem írója, a 17. század legnagyobb formátumú magyar politikusa, a magyar történelem kiemelkedő alakja születésének 400. évfordulójára emlékezünk. A jubileum alkalmából az Országgyűlés 2020-at Zrínyi-emlékévvé nyilvánította: nemcsak költészetével, hanem politikusi és katonai tevékenységével is marandót alkotott.

A Honvédelmi Minisztérium méltóképpen állít emléket a magyar hadtudomány megteremtőjének, akire eszményként tekintenek honvédeink. Hogy ez az eszménykép ne csak a katonák körében létezzen, a honvédelmi tárca 1000 év katonái címmel két fordulós, az iskolásokat is motiváló, honvédelmi témájú csapatvetélkedőt hirdet.

A verseny célja, hogy a középiskolások megismerjék hadtörténelmünk kiemelkedő eseményeit, a korabeli technikai eszközöket összevethessék a 21. század haderejét építő Magyar Honvédség legújabb eszközeivel. Azon túl, hogy a csapatok számot adhatnak történelmi tudásukról, a vetélkedő fordulóiban betekintést nyerhetnek a megújuló Magyar Honvédség mindennapjaiba, a katonai hivatás lehetőségeibe.

A járványügyi helyzetre való tekintettel az első fordulót online játszhatják le a versenyzők. Jelentkezni a következőképpen lehet: olyan 7 fős csapatok jelentkezését várjuk az ország valamennyi középiskolájából, akik a 2020/2021-es tanévben 9-11. évfolyamon tanulnak. A regisztrációkat 2020. június 3. és szeptember 17. között várjuk a www.honvedelem.hu/1000-ev-katonai/ weboldalon.

A jelentkezési feltételekről bővebben az alábbi elérhetőségeken tájékozódhatnak:

1000 év katonái

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség „1000 év katonái” címmel kétfordulós honvédelmi témájú szellemi csapatvetélkedőt hirdet.📣A verseny célja, hogy a középiskolások megismerjék a magyar hadtörténelem győztes eseményeit és a megújuló Magyar Honvédséget.📌 https://honvedelem.hu/1000-ev-katonai/ ⬛️ honvedelem.hu

Közzétette: Magyar Honvédség – 2020. május 3., vasárnap

A verseny szakmai felelőse: Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező

és Kulturális Főosztály (1051 Budapest, Balaton u. 7-11.)

Bővebb információ: Vetési Zsófia +36 30/999-2118, sajto@hm.gov.hu

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.