Lassan helyreáll az élet – Teljes nyitva tartás az óvodákban, bölcsődében

A Magyar Közlöny most megjelent 114. száma tartalmazza azokat a kormányzati intézkedéseket, amelyek az oktatási intézmények, óvodák, bölcsődék újranyitását rendelik el a vidéki településeken. Ezek az intézkedések adták Szabó Zoltán Ferenc polgármester mai, május 21. sajtótájékoztatójának fő témáját.

A rendelet az óvodák, bölcsődék számára augusztus végéig két hét szünetet tesz lehetővé. Szentes város óvodái és Bölcsődéje ennek értelmében a következő rend szerint tart nyitva a nyár folyamán: Szentesi Felsőpárti Óvodai Körzet: július 20 – július 31. között lesz zárva a Rákóczi utcai Óvoda és a Százszorszép Tagóvoda. Augusztus 03 – 14-ig szünetel a Dr. Mátéffy Ferenc utcai Tagóvoda és a Damjanich János utcai Tagóvoda. A Nagytőkei Tagóvoda a Szentesi Felsőpárti Óvoda vezetőjének intézkedése szerint zár.

A veszélyhelyzet alatt folyamatos volt az ügyelet a Rákóczi utcai Óvodában.

A Szentesi Központi Óvodai Körzetben június 29 -től július 10. napjáig tart zárva a Klauzál utcai Tagóvoda, július 13-24. között az Apponyi téri Tagóvoda. Július 27-augusztus 07-ig pedig a Farkas Antal utcai Tagóvoda. Augusztus 03-14. napig a Szent Anna utcai Tagóvodába járó gyermekek maradhatnak otthon a szüleikkel. A Bölcsőde május 25. napjától normál működési rend szerint várja a gyermekeket,nyári zárás idén nem lesz!

A polgármester beszámolt arról, hogy az óvodákban és a Bölcsődében az előzetes felkészülés, nagytakarítás, karbantartások a nyitás előtti időben el lettek végezve. A közel 1000 szentesi óvodás és több mint 130 bölcsődés gyermek szüleihez azzal a kéréssel fordult, hogy a holnapi nap folyamán tudassák az intézményekben: hétfőtől fogják-e óvodába, bölcsődébe vinni a gyermeküket, kérnek-e részére étkezést, hiszen a Központi Gyermekélelmezési Konyha a pontos adatok ismeretében tud felkészülni a gyermekek ellátására. Az óvodai, bölcsődei közösségbe csak az egészséges gyermekek vihetők be.

Fotó archív. Az ügyeletben az elmúlt hetekben 186 gyermekről gondoskodtak az óvodákban.

A rendelet szerint mind a napközi otthonos, mind a bentlakásos nyári táborok megrendezhetők. A Polgármesteri Hivatal segíti azok megszervezését.

Szabó Zoltán Ferenc szólt a Képviselő-testület munkájáról is. A veszélyhelyzet ideje alatt nem ülésezhetett a testület, a polgármester saját hatáskörben közel 50 határozatot hozott. A képviselő-testület tagjaival egyeztetve a nyár folyamán azonban nem lesz tanácskozási szünet, így minden fontos, városunkat érintő, a veszélyhelyzet miatt elnapolt döntést elő tudnak készíteni, meg tudnak hozni a nyári hónapokban, abban a reményben, hogy szeptembertől a hagyományos rendben folyhat tovább a munka.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.