Gyógynövények a zsebben

Megváltozott élethelyzetünk megoldásának könnyítésére választottam olyan könyveket, amelyek segítséget nyújtanak, ötleteket adnak a bezártság, az otthonlét könnyebb elviselésére kedves olvasóinknak.
Lopes-Szabó Zsuzsa: Gyógynövények a zsebemben – Szabó György, a „Bükki Füvesember” ajánlása:

„Zsuzsa lányom könyvét jómagam is szívesen forgatom, mert még én is találok benne értékes új információt. Ajánlom mindazoknak, akik természetes lelőhelyeiken maguk szeretnék felfedezni a gyógyító füveket, és megtanulni nemcsak azt, hogy hol lehet megtalálni, de azt is, hogyan, mire lehet használni. Ez az ősi tudás mindenkinek csak a javára válhat.”

 • A könyv 55 gyógynövény leírását, gyógyhatásainak ismertetését és felhasználási javaslatait tartalmazza!
  Azoknak készült, akik saját maguk szeretnék megtalálni és begyűjteni maguk vagy a családjuk számára a gyógyteának valót. Ezért van az, hogy a növények botanikai ismertetése, jellemzői, lelőhelyük leírása fontos szerepet kapott.
  A könyvben megtalálhatók mindazok a növények, melyeket Magyarországon gyakran használunk, emellett hasznos tanácsokat kap az olvasó a teakészítéssel, a gyógyhatásokkal kapcsolatban is.
  A gyógynövények történetéről szóló érdekességek pedig olvasmányossá teszik a kiadványt.
 • A „Gyógynövények a Zsebemben” című ezen kiadvánnyal Lopes-Szabó Zsuzsa törekedett arra, hogy betöltse hivatását, és könnyen elférjen a zsebben, hátizsákban, bírja a törődést és a sűrű használatot, abban a reményben, hogy valóban használni fogja az olvasó, – és nem csak a könyvet, hanem később a gyógynövényeket is. Lantos Eszter

Egy hozzászólás “Gyógynövények a zsebben” bejegyzésre

 1. Dömsödi Teréz:

  Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42115 online lapszámunk 2. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.