A fiatal úszók karantén napjai

A Szentes Városi Úszó Club mintegy 220 fiatal számára nyújt rendszeres sportolási lehetőséget. Az edzők rengeteg figyelemmel és szeretettel gondoskodnak arról, hogy a gyerekek élvezzék az úszás örömeit, a legtehetségesebbek minél több versenyre eljutva öregbíthessék városunk hírnevét, és sok-sok sikerélményt élhessenek meg. Ám adódik a kérdés, mit tehettek edzők és sportolók ebben a helyzetben, amikor nem lehettek csoportos edzések, az uszoda is zárva tartott?

Dr. Rébeli- Szabó Tamás, a klub elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a hét korcsoport edzői gondoskodnak arról, hogy úszóik milyen otthoni mozgásformákkal tudják magukat kondícióban tartani. Nagy szerencséjükre, egy tavalyi pályázatnak köszönhetően, sikerült megvásárolniuk egy olyan gépet, amely a szárazföldön tudja erősíteni a gyerekek úszás szempontjából meghatározó izomcsoportjait, így éppen úgy tudják gyakorolni a kéz- és lábtempókat, mintha úsznának (képen). Az országos versenyekre készülő fiatalok, külön-külön tudják ezt a gépet használni. A kialakult helyzetben – a közösségi érintkezés szabályait, maximálisan betartva -ezt a lehetőséget mindenképpen előnyként élik meg, bízva abban, hogy kevésbé esik vissza a fiatalok erőnléte és teljesítménye.

Nagyon várták a gyerekek, hogy újrainduljanak az edzések. A felvétel még a járvány kirobbanása előtt készült illusztráció.
  • Melyek azok a versenyek, amelyek a járvány miatt biztosan elmaradnak?
  • A már hagyományos „Óvodától az olimpiáig” biztosan elmarad az idén. Ez a verseny érinti a legtöbb úszónkat. Amint megnyílnak a lehetőségek, a nemzetközi és országos versenyek szervezése élvez majd elsőbbséget. A versenyekre a sportolóink átlagosan heti 5-8 edzéssel készülnek fel. Akkor látjuk majd, hogy kiknek sikerül megúszni a szintidőket, mely feltétele a korosztályos bajnokságban való indulásnak, természetesen minél több egyéb versenyre is el kívánunk utazni – mondta Dr. Rébeli- Szabó Tamás elnök.
  • dite – (Fotó: SzVÚC –
    Már nagyon várták a gyerekek,
    hogy újrainduljanak az edzések.)

Megjelent a http://ekonyvtar.vksz.hu/?docId=42115 online lapszámunk 4. oldalán.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.