Virágokkal érkezett az államtitkár a kórházba – Az Ápolók Nemzetközi Napja

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából május 12-én reggel Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes virágcsokrokkal köszöntötte a Dr. Bugyi István Kórház ápolóit, dolgozóit. A virágokat – tekintettel a kialakult járványhelyzetre – személyes köszönetével együtt, a kórház ápolási igazgatójának adta át a kórház bejáratánál.

A 200 éve született Florence Nightingale brit ápolónőre emlékezve köszöntik szerte a világban az ápolókat május 12-én. Farkas Sándor államtitkár a sajtónak nyilatkozva megerősítette, hogy az ágazat munkájának elismerését nagyban fogja szolgálni a 2022-ig végrehajtandó folyamatos bérrendezés, melynek része az 500 ezer forintos egyszeri jutalom.

A mintegy 120-130 ezer embert ellátó szentesi intézmény is élt meg az elmúlt évtizedekben nehézségeket, rendkívüli bizonytalanságokat, de súlyponti jellege nem változott, a térségben élő emberek gyógyításának záloga volt és maradt. A járványhelyzetben is kész a maximális helytállásra, még ha szerencsére ez a térség nem is annyira érintett a koronavírus-járvánnyal, mint a főváros térsége – mondta.

A műtőtömbbel és a kórházi fejlesztésekkel kapcsolatban arról beszélt, hogy most a védekezés ideje van, ezért értelemszerű, hogy a fejlesztések kicsit háttérbe szorulnak. Azonban nem mondtak le a műtőtömb megvalósításáról sem, de most nem ez a legfontosabb. A kórház teljesíti kötelességét, a betegek biztonságos ellátást kapnak. Bízik abban, hogy még ebben az évben a műtőtömb ügyében is tud érdemi előrelépésről beszámolni – hallhattuk.

-dite-

Fotó: Vidovics Ferenc

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.