Koronavírus: Szentesen továbbra is nyugalom van – Holnaptól látogathatók a játszóterek

A mai napon, azaz május 8-án adott közre ismét Szabó Zoltán Ferenc polgármester tájékoztató videót a koronavírussal helyben összefüggő információkról.

Arról számolt be, hogy a kórházban hetek óta ápolt egyetlen fertőzött egyre jobb egészségi állapotban van. A hatósági karantén 18 főt, köztük egy több fős családot érint jelenleg. Csongrád Megyében a regisztrált fertőzöttek száma 105 fő.

Továbbra is érvényben vannak a 2 hete életbe lépett kormányrendeletben foglaltak. Ennek értelmében május 6-án megnyithatott a kültéri 25 méteres medencével a Szentesi Sport- és Üdülőközpont. A hétvégétől már a 33 méteres medence is használható lesz. A Városellátó NKft ezekben a napokban hozza rendbe a város 23 játszóterét, amelyek május 9-ével a távolságtartásra vonatkozó szabályok betartásával használhatóak.

Szigorította a polgármester a zöldségpiacra vonatkozó korábbi rendeletét. Most már kötelező a piacon az orr és száj eltakarása maszkkal, kendővel, mindenkinek. Az időkorlátok változatlanok.

A legutóbb megjelent 101-es számú Magyar Közlöny alapján Szentesen is mód van az önkormányzati tulajdonú bérlakások, üzlethelyiségek szerződéseivel kapcsolatban módosításra, a lejáró szerződések a veszélyhelyzet megszűnése után 30 napig vannak érvényben. Az érintettek a lakásügyi osztályt, vagy az SZVSZ Kft-t kereshetik meg kéréseikkel.

Szabó Zoltán Ferenc szólt arról, hogy sportrendezvények csak zárt térben, nézők, szurkolók nélkül tarthatók meg. Az edzéseket viszont – az óvintézkedések betartásával – lehetségesek. Kulturális rendezvényt továbbra sem lehet rendezni.

Arról is tájékoztatta a polgármester a lakosságot, hogy a szegedi egyetem által meghirdetett átfertőzöttségi felmérés első napjára behívott 54 fő mintegy fele jelent meg. Arra kért mindenkit, aki az értesítést megkapta, hogy vegyen részt a felmérésben, hiszen ezzel mindannyiunk egészségét szolgálják. Szólt továbbá arról, hogy a szociális és gyermekjóléti intézményekben élőkre annyi enyhítés vonatkozik, hogy az intézményvezető engedélyével, csak nagyon indokolt esetben lehet rövid időre az intézményt elhagyni.

Fotó és video: www.szentes.hu

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.