Postázzák a maszkokat a 65 év felettieknek

Szentes Város Önkormányzata a koronavírus-járvány miatt a város minden 65. életévét betöltött állampolgárának ingyenes szájmaszkot adományoz. Ezekben a napokban az önkormányzat dolgozói, és önkéntesek, az óvintézkedések maximális betartása mellett csomagolják a hivatalban a küldeményeket.

Kiss Csaba István alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy 6300 lakcímre, polgármesteri levéllel egyetemben kerülnek a sebészi maszkok a borítékokba. A munkát mintegy 40 fő végzi, az önkormányzat munkatársai mellett a Szentesi Üdülőközpont, a Szentesi Művelődési Központ, a Sportközpont dolgozói is segítenek, valamint önkéntes fiatalok, az Anonym Night csapata is kiveszi részét a munkából.

Az alpolgármester elmondta, hogy nagyon ügyelnek a steril körülményekre, megfelelő számú védőfelszerelést kaptak a munkához Sőrés Zoltán vállalkozó felajánlásából. A maszkok jelentős része is felajánlás. A Mars Magyarország Kft., Sőrés Zoltán vállalkozó, a Szentes Kereskedőház is jelentős mértékben hozzájárult a maszkok beszerzéséhez. A kínai Qu Lei, akinek vállalkozása, az Innovation Capital Global Ltd. tavaly stratégiai partnere lett Szentes Város Önkormányzatának a Szentes Város Kereskedőház projekt működésében, kötelességének érezte ebben a helyzetben is segíteni – hallhattuk.

A maszkok kézbesítésében a Szentes Városellátó NKft. munkatársai, és az önkéntesek mellett a város polgármestere, Szabó Zoltán Ferenc és maga Kiss Csaba alpolgármester, valamint a Képviselő-testület tagjai is részt vesznek.  

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.