Heti összefoglaló a Polgármestertől – Gyógyultan távozott az első két beteg

Április 17-én, pénteken ismét tájékoztató videót tett közzé Szentes Város Polgármestere a Facebookon és Szentes város honlapján. Ebben beszámol arról az örömteli hírről, miszerint a Dr. Bugyi István Kórházban ápolt, a Nagymágocsi Szociális Otthonból bekerült két koronavírusos beteg csütörtökön egészségesen távozhatott. Ápolásukról, távozásukhoz hivatalos határozatot kaptak. Így a szentesi igazolt koronavírusos beteg ápolását folytatja tovább az intézmény. Április 19-ével 19 fő tartózkodik Szentesen hatósági karanténban. A megyében az igazolt koronavírusos betegek száma 2 fővel, 54 főre emelkedett.

Szabó Zoltán Ferenc elmondta, hogy a Magyar Közlöny 77. számában megjelent, erre a hétre is tovább fenntartott kijárási korlátozások vannak érvényben, városunkban is, azokkal a polgármesteri rendeletekkel egyetemben, amelyek Szentesen a húsvéti hétvégére is vonatkoztak. Csoportosulni max. 3 főig lehet, kivéve a munkavégzést, valamint az egy háztartásban élők tartózkodhatnak ennél többen együtt a közterületen. A városunkba érkező vendégek, rokonok, a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjenek igazolást. A boltok, üzletek továbbra is négyezetméterenként 1 belépőt fogadhatnak. A Rákóczi Ferenc utcai Zöldségpiacra vonatkozó szigorítások is érvényben maradnak. Az ott dolgozók és árusítók részére a szájmaszk, a gumikesztyű, valamint a lábbeli és a kezek fertőtlenítése kötelező! A piacra látogatóknak ajánlott a szájmaszk és gumikesztyű, a láb-, és kézfertőtlenítőt nekik is használniuk kell. Egymástól az 1,5 méter védőtávolságot be kell tartani!

Hétfőn kezdik meg a 65 év felettiek részére a szájmaszkok kézbesítését. Sikerült beszerezniük olyan fertőtlenítő táskákat, amelyek az önkormányzati dolgozók, az önkormányzat védekező tevékenységét segítő önkéntesek, vagy a szociális területeken dolgozók egészségének védelmében használatosak. Ez az eszköz alig egy perc alatt sterilizálja a belehelyezett tárgyakat. A hatósági karanténban lévők számára is elérhető ez az eszköz.

A MOL által gyártott fertőtlenítők immár az önkormányzatok számára is hozzáférhetők – hallhatjuk a videón. A közterületeken történő fertőtlenítésekhez az önkormányzat ezeket a készítményeket használja a jövő héten is.

Szabó Zoltán Ferenc érintette a kormányzati gazdaságvédelmi intézkedéseket. Ezek közül az iparűzési adó szeptemberi határidővel történő bevallási, befizetési könnyítése is érinti a helyi vállalkozásokat.

Tudatta a lakossággal, hogy tovább él a hétvégén is a zöldszám, egyre többen használják – mondta. Amennyiben indokolt, segítségre van szükségük, ez a szám a 06 30 203-1419.

Fotó és videó forrása: www.szentes.hu

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.