Változó a hatósági karanténban lévők száma Szentesen – Szigorítások a zöldségpiacon

Szabó Zoltán Ferenc, városunk polgármestere ma újabb videót töltött fel a koronavírus-járvány aktuális teendőiről, a kialakult szentesi helyzetről.

A rövid videó összefoglalója:
A Dr. Bugyi István Kórházban 3 főre emelkedett a vírussal kezelt betegek száma, a harmadik személy szentesi lakos. Csongrád Megyében a pozitív fertőzöttek száma ugyancsak a mai adat szerint 51 fő. Ezen a napon, azaz április 14-én 28-an vannak hatósági karanténban, városunkban.

Szentes város Polgármestere bejelentette, hogy az ünnepi hétvégén több vállalkozás kérésének eleget téve, részükre szájmaszkokat, gumikesztyűket biztosítottak.
Húsvét vasárnaptól szigorítási rendelet lépett életbe a Rákóczi Ferenc utcai Zöldségpiacon. Az árusok és a vásárlók számára kötelező a lábbeli fertőtlenítése, a kézfertőtlenítés, belépéskor. Kötelező az árusok számára a gumikesztyű és szájmaszk viselése.

A polgármester elmondta, hogy a Csongrád Megyei ANTSZ rendelkezése értelmében az első szentesi koronavírus-fertőzött lakóhelyén, amely nem önkormányzati tulajdonú társasház, teljes körű fertőtlenítés lett elrendelve, a társasházra karantén vonatkozik.

Mivel az országos tisztifőorvos ellenőrzést rendelt el a szociális otthonokban, tájékozódott a polgármester arról, hogy a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthonban továbbra sincs a vírus tüneteit mutató bentlakó, az intézmény igazgatója megerősítette, mindenben betartják a vonatkozó rendelkezéseket.

Arról is beszámolt Szentes Város Polgármestere, hogy hamarosan 15 ezer szájmaszk fog a hivatalhoz érkezni. Minden 65 év feletti szentesi lakos számára, így mintegy 6000 főnek, borítékba csomagolva juttatják el a maszkot.

Folyamatosan él a Hivatal zöldszáma, a 06 30/203-1419, amelyen a járvánnyal összefüggő segítségkérések, bejelentések tehetők meg.

Forrás: www.szentes.hu

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.