Adomány a kórháznak

Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kiss Csaba István alpolgármester április 9-én a Dr. Bugyi István Kórház udvarán elsőként a kórház részére adta át a Coala Hungary Kft. által az önkormányzat részére tett felajánlásból származó egészségügyi papírtermékeket, összesen 1080 csomag kéztörlőt és 420 darab kis- és nagycsomagos egészségügyi papírt. Az adományból az önkormányzat szociális intézményei is részesülnek a következő napokban. Városunk vezetői átadtak továbbá a kórház főigazgatója részére 500 darab mosható szájmaszkot, amelyből a jelenlévő médiamunkatársak is kaptak.

Ez alkalommal is megerősítést nyert, hogy továbbra is a 2 fő koronavírussal fertőzött beteg gyógykezelése folyik a kórházunkban. Az ő egészségi állapotuk is javul. Tapasztalataira hivatkozva Szabó Zoltán Ferenc kijelentette, hogy a városban, ezekben az ünnepek előtti napokban növekedett a forgalom, a mozgás. Felhívta a lakosság figyelmét, hogy minden szabályt továbbra is tartsanak be, a szép tavaszi idő ellenére is valósuljon meg az egymás közötti távolságtartás, és minden olyan szabály, amelyek még napvilágot láthatnak az elkövetkező napokra. Senki se vegye könnyelműen, hogy szentesi beteg nincs a kórházunkban, és egyelőre a fertőzöttek száma sem nőtt. Figyelmeztetett a fokozott odafigyelésre, a türelemre és az óvatosságra.

Dr. Kalmár Mihály főigazgató megköszönte a felajánlást, hiszen ezekben a nehéz napokban minden adomány felbecsülhetetlen értékkel bír. Hangsúlyozta azonban, hogy a legnagyobb adomány most az, ha betartják az emberek a Kormány által kihirdetett vészhelyzeti eljárásendet és otthon maradnak. Ezzel a saját biztonságukat szolgálják, de az egészségügyi dolgozók munkáját is segítik, életét is védik. Nehéz láthatatlan ellenséggel küzdeni – mondta – kérte, vigyázzon mindenki magára, és töltsék meghitten, családi körben az ünnepeket.

A tájékoztató keretében egy szentesi innovációval is megismerkedhettünk. Karai Lászlóné vállalkozó kifejlesztett egy apró műanyag rögzítőt a maszkokhoz, amely abban segíti a szájmaszk viselőjét, hogy azt ne a fülekre akasztva kelljen használni, hanem kényelmesebben a tarkón lehessen hordani. Sokat segít ez a 3D-s nyomtatásban készülő tárgy azoknak, akik – munkájuk folytán – egész nap a maszk viselésére kényszerülnek. Így a kórház számára átadott a szájmaszkokhoz egy csomaggal térítésmentesen a fültehermentesítőkből. Az egészségügyben dolgozók részére a járvány ideje alatt továbbra is ingyenesen biztosítja azokat, de bárki más is beszerezheti tőle a 0630 4567-915-ös telefonszámon.

Kép és szöveg:  dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.