Konyha rovat – DJ Rákász kedvence a Stíriai metélt tészta! Egy igazi édesség

Rákász Béla munka közben.

Meglepő vállalkozás volt részemről, hogy a szentesi származású, Szenteshez ma is lokálpatriótaként kötődő nemzetközi hírű DJ-t, Rákász Bélát, az OMEGA együttes műsorvezetőjét a konyhaművészethez való kötődéséről kezdtem faggatni. Válasza nem volt meglepő, a 2015-ben Életmű-díjjal elismert lemezlovas ma is elsőnek az idén 90. esztendős édesanyja által kiválóan elkészített ételeket, pl. a szentesi gombóclevest, vagy a tejfölös csirkepaprikást említette.

Stíriai metélt – igazán jól néz ki.

Felesége, Klárika is remek ételekkel kápráztatja el, így nem kényszerült sosem a fakanál használatára – mondta. Mivel Rákász Béla szereti az édességet, Klárika a stíria metélt receptjét osztotta meg velem, én pedig olvasóinkkal. Ez az édesség az osztrákok dicsősége.
Klárika frissen gyúrt száraztésztát készít, amit tejben, pici sóval megfőz. Tojás sárgájával krémet készít, amely tetszés szerinti édes krém, lehet akár túrós is. Amikor a megszokott módon a krémet elkészítettük, a tojás felvert habját is elkevertük a krémben, sütőben átsütjük a krémes tésztánkat. Amint megsült, porcukorral megszórva tálalhatjuk.
Rákász Béla úgy véli, a zenével mindig is gyógyított. Varga Csaba író, filozófushoz csatlakozva, együtt szeretnék Szentest Boldogságvárossá építeni, bizony ráfér… Érdeklődésemre elmondta, olyan gyógyászati központot álmodott városunkba, amely a zenére és a szeretetre összpontosít, természetgyógyász csapatukkal szeretnének a szentesieknek segíteni.
Szívből kívánom, hogy mielőbb sikerüljön.
Sőt azt is, hogy legyünk túl ezen a vírusos időszakon és megint táncolhassunk a régi kedvenc zenéinkre, amelyeket oly jó felidézi újra. dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.