Ebzárlat

A kép illusztráció.

2020. április 4. napjától kezdődően 2020. április 24. napjáig Csongrád megye teljes közigazgatási területére EBZÁRLATot és LEGELTETÉSI TILALMAT rendelt el a Csongrád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya.

Az ebzárlat és a legeltetési tilalom ideje alatt az alább leírtakat hiánytalanul be kell tartani:
*Az ebzárlat tartama alatt tartási helyén minden kutyát, macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek: zárt udvarban a kutyák megkötését mellőzni lehet, ha az állatok onnan nem szökhetnek ki.

*A kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

*A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedéllyel szabad kivinni.

*Érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, katasztrófa-mentő ebek, segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól,

*az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

*Az ebzárlat ideje alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

*Az állatok legeltetése a fent részletezett területeken és időszakban tilos!

Az intézkedések nem a koronavírus-járvánnyal hozhatók összefüggésbe.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.