Spórolós tanácsok az idei húsvétra

Rendhagyó módon érkezik idén a húsvét. Ahogyan korábban már beharangoztuk, a Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzem hagyományos sózással, füstöléssel érlelt húsárui már kaphatók a mintaboltokban. Érdemes tehát időben beszerezni a szépre formázott parasztsonkát, lapockát, szívsonkát, a füstölt csülköt, tarját, vagy éppen a hálós sonkát.

Ha a család éppen húsvétkor nem tud most teljes lenni, ezek a húsáruk szellős, száraz, hűvös helyen sokáig elállnak, sőt álltában érik, puhul, még porhanyósabbá válik a sonkánk – említette a Rákóczi Ferenc utcai Zöldségpiac melletti mintaboltban Szűcs Antal üzletvezető a minap, aki mindig tud nekünk újat mondani, most is.

Érdemes átismételni a sonkák főzési idejét. A kisebb, 1-2 kg-os sonkák főzésére is rá kell szánni 3 órát, a második órától tűpróbával teszteljük a hús puhulását. Az e súly fölötti, akár 10 kg-os sonkát általában üstben főzzük meg. Ily módon azok elkészültére is 4 órahosszát tervezni kell. A harmadik órában kezdhetjük a tűpróbát – mondta a hentesmester, aki maga is rendszeresen forgatja a fakanalat. Azt tanácsolta továbbá, hogy a megfőtt sonkát mindig a főzőlevében hagyjuk kihűlni. Ebben az esetben nem kérgesedik a hús, rugalmas, puha marad. A hálós sonkáról, amint megfőtt, vegyük le a hálót.

Ha az ünnepek alatt a sonka nem fogyna el, mélyhűtőben lefagyasztva, bármikor hasznosíthatjuk, pl. bableves, vagy bármely számunkra kedves étel elkészítéséhez.

A mintaboltokban gazdag a választék az egyéb füstölt árukból, szalámikból, füstölt kolbászból. Az ünnep előtti héten a kiváló minőségű lángolt kolbász is kapható lesz. Megtudtuk továbbá azt is, hogy a mintaboltok nyitva tartása nem változik. Ám a jelenlegi kijárási korlátozások szabályait a vásárlóknak ismerniük kell és tartsák is be!

A szentesi Zöldségpiac melletti mintabolt kínálata megtalálható Csongrádon is a Fő utca 20-24. szám alatt. A további mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars tér Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött. 

A vágóhíd és a mintaboltok munkatársai áldott ünnepeket kívánnak a kedves Vásárlóknak és köszönik hűségüket! Jó egészséget Mindenkinek!

Kép és szöveg: dt. x.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.