Számítógépek érkeztek a gimnázium diákja részére

Gémes László, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke saját keretéből, a diákok otthoni tanulásának segítése érdekében, 21 darab új számítógépet adományozott a Horváth Mihály Gimnázium részére.

Tóth Tamás, a gimnázium igazgatója az előzményeket ismertetve elmondta, másfél hete, a kormányzati bejelentést követően felmérték, hogy a diákok eszköz ellátottsága hogyan alakul. A felmérés alapján 21 diáknak csak mobiltelefon állt a rendelkezésére. Számos olyan feladat van azonban, amihez személyi számítógép, vagy laptop szükséges. Ők kapják most ezeket a modern gépeket kölcsönbe. A rászoruló tanulók évfolyamoktól függetlenül jutnak a számítógépekhez. Nagy örömmel köszönte meg a Közgyűlés elnökének a felajánlást.

Gémes László megerősítette, a gimnázium igazgatója megkeresésére és kérésére a tabletek helyett inkább a számítógépek felajánlása mellett döntöttek, hogy az excel táblázat kezelés és a szövegszerkesztés könnyebb legyen a diákok számára, akik ezeket a számítógépeket odahaza, díjmentesen használhatják, amíg a rendkívüli helyzet tart.

A Megyei Közgyűlés elnökéhez 50 számítógépre érkezett igény, így a szomszédos településekre, Csanytelekre, Ópusztaszerre, Szegvárra, Árpádhalomra, Klárafalvára is a napokban jutnak el a tanulást segítő eszközök.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.