Rendhagyó megemlékezés

Az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepség, beleértve a városi elismerések átadását is, ezúttal a koronavírus-fertőzés veszélye miatt elmaradt. A rendező Szentes Város Önkormányzata arról a tájékoztatta a lakosságot, hogy a Kossuth téri emlékhelyeknél egyénileg bárki koszorúzhat, fejet hajthat.

A pártok, társadalmi szervezetek így is tettek. Nem maradt el a Kiss Bálint Református Általános Iskola megemlékezése Hajdú Lajos emléktáblájánál. A Szentesen 1813-ban született református lelkész, tanár értelemszerűen nem fegyverrel, sokkal inkább politikai írásaival segítette a forradalom ügyét. Emiatt előbb halálra ítélték, amit később 20 év, vasban töltendő raboskodásra és teljes vagyon-, valamint hivatalvesztésre változtattak. 1856. április 3-án kegyelemmel szabadult.

Kossuth Lajos és a történetíró Horváth Mihály szobránál március 14-én reggel a Pálmások Szövetsége helyzete el koszorúját. Március 15-én reggel a Fidesz Polgári Szövetség tagjai (képünkön), valamint a Szent György Lovagrend emlékezett. 10 órakor Szentes Város Önkormányzata képviselői hajtottak fejet a forradalom jeles személyiségeire, tetteikre emlékezve a szobrok talapzatánál.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.