Bezártak a piacok és más aktualitások

Szabó Zoltán Ferenc polgármester óránként egyeztet a Járási Hivatal, a Kormányhivatal vezetőivel, a megyei ANTSZ-szel. A szakhatóságok állásfoglalására, utasításaira várva teszik meg a további intézkedéseket.

A lakossághoz azzal a kéréssel fordul, hogy a pánikkeltés senkinek se legyen eszköze és módszere. Mind az orvos társadalom, mind a kórház teljes mértékben felkészült, kész a teljes segítségnyújtásra.

Önkormányzati feladatok a március 11-én megjelent kormányzati intézkedésekkel felmerülnek. Amennyiben karantént kellene elrendelni, az önkormányzatnak kötelessége ellátni a karanténban lévőket. Meg kívánta nyugtatni a lakosságot, hogy az önkormányzat tartalékai, anyagi lehetőségei, likviditása terhére a segítségnyújtást –amennyiben ez szükségessé válik – teljesíti. Tehát az önkormányzat is felkészült a segítségnyújtásra. A hatóságokkal együttműködve, jogszerűen eljárva teljesíti feladatait. Ugyanilyen fontos feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását, ha kell, haladéktalanul. Most mindenki mindenkiért felelős Szentes városában is – mondta.

A Magyar Közlöny március 11. számában világossá vált, hogy beltéri rendezvények 100 főben, a kültéri rendezvények pedig 500 főig vannak korlátozva. Efölötti létszámú rendezvények megtartását megtiltották. A polgármester feladata, hogy ezeket a tiltásokat betartassa, hiszen a legeslegfontosabb a megelőzés.

A Megyei ANTSZ utasításba adta, hogy a piacokat is – határozatlan időre – be kell zárni. Ez az intézkedés, ahogy a többi is, visszavonásig érvényes. (Folytatjuk.)

Egy hozzászólás “Bezártak a piacok és más aktualitások” bejegyzésre

  1. Dömsödi Teréz:

    F E L H Í V Á S

    Tisztelt Piaclátogatók és Árusok!

    A Kormány által a koronavírus elleni védekezés érdekében kihírdetett rendkívüli jogrendre, veszélyhelyzetre hivatkozva az üzemeltető Szentes Városellátó Nkft. tájékoztatja a Tisztelt Piaclátogatókat és Árusítókat, hogy a szentesi Rákóczi utcai és Villogó utcai piacok határozatlan ideig, a vonatkozó rendelkezések visszavonásáig zárva tartanak.

    Megértésüket és türelmüket megköszönve.

    Tisztelettel:

    Szentes Városellátó Nkft.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.