Vigyázzunk egymásra! – Vegyük komolyan a koronavírust!

A Dr. Bugyi István Kórház főigazgatója együttműködésre kérte a kórházi osztályokon fekvő betegek hozzátartozóit, a város lakosságát a március 9. rendkívüli sajtótájékoztatóján, amikor a szentesi kórházra vonatkozó intézkedésekről szólt a koronavírus kapcsán.

Az országos operatív törzs március 8-ával az ország összes fekvőbeteg-ellátó intézményében és bentlakásos szociális otthonában látogatási tilalmat rendelt el –mondta Dr. Kalmár Mihály, aki hozzátette:
-Minket ez már nem ért váratlanul, hiszen a múlt hét óta az influenza miatt látogatási tilalom van érvényben.
Azzal a kéréssel fordult a Lakosság felé, hogy hozzátartozóikat NE LÁTOGASSÁK! Legyenek együttműködőek a kórházzal, az osztályokon fekvő betegek nem kaphatják el a vírust, hiszen az egészségi állapotukon súlyosan rontana. A csomagküldéseket sem támogatják – tette hozzá kérdésünkre. A betegek ellátása folyamatos és mindenre kiterjedő – hallhattuk. A kórház menedzsmentje természetesen óvja a kórház dolgozóit is, hiszen minden gyógyító, ápoló kézre szükség van és lesz.
Dr. Kalmár Mihály kifejezte azon reményét, hogy a jelenleg egyedi formában megjelenő vírusok nem fognak szétterjedni az országban.

A főigazgató megerősítette, hogy a kórház intézkedési terve elkészült, megalakult az operatív bizottság. A terv azt is tartalmazza, hogy a fertőző osztály szükség esetén be tud kapcsolódni az országos ellátásba is, vagy ha kell, helyi karanténként szolgál. Beszélt arról, hogy az intézkedési terv a kórház minden dolgozójára kötelező érvényű. Hangsúlyozta, jelenleg nincs a kórház látókörében koronavírussal fertőzött, vagy annak gyanúját mutató beteg, reményét fejezte ki, hogy így is marad.

Kép és szöveg: dite

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.