Bach mindenkinek Szentesen

Kovács Zalán László tubaművész a főszervezője a Bach Mindenkinek Fesztiválnak, ami több száz koncert helyszínt jelent a Kárpát-medence településein. 2015 óta a fesztivál teljesíti azon küldetését, hogy megismertesse, népszerűsítse a kiváló zeneszerző, Johann Sebastian Bach muzsikáját, valamint kora, a barokk rendkívül gazdag zeneiségének szépségét.

A fesztiválhoz Szentes is csatlakozott az elmúlt évben. A Felsőpárti Református Egyházközség vezetői határoztak úgy, hogy templomukat a fesztivál rendelkezésére bocsátják. A nagy sikernek köszönhetően az idén több helyszínen lesznek kiváló komolyzenei hangversenyek, amelyeknek az időpontját, helyszínét és a közreműködőket tartalmazó ismertetőjét itt csatolva megtekinthetik.

Ebben az évben Szentes Város Önkormányzata a Magyar Honvédség hódmezővásárhelyi zenekarát is vendégül látja a program keretében. Kuriózum lesz a fúvószenekari Bach átiratok megismerése, hiszen a barokk korában ilyen zenekarok még nem léteztek. Pitti Katalin szentesi származású Liszt-díjas operaénekes, Érdemes Művész a zenekar szólistájaként több műsorszámban is szerepel majd.

A március 19-re tervezett katonazenekari koncert a járványintézkedések miatt elmarad!

A felsorolt hangversenyek ingyenesen látogathatók. A hangversenyek jótékony célúak, a Magyar Gyermekmentő Alapítványt egy lélegeztetőgép megvásárlásában lehet önkéntes adományokkal segíteni.  

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.