Gólyalábas gólya és hangoskodás űzte a telet Szentesen

A 19. Télbúcsúztató Karnevál és II. Gamer Party koraesti programjait is nagy érdeklődés kísérte. 17 óra után nem sokkal Szabó Zoltán Ferenc polgármester gyújtotta meg a sportcsarnok előtt a kis farakást, amelyre később kiszebáb is került.

A polgármester azt mondta, büszke, hogy a délelőtti programok jelentős nézőszám csúcsot hoztak. Igyekeztek olyan programokat összeállítani, amelyek minden korosztály számára vonzóak lehetnek. Ő maga bár nem öltött jelmezt, de az talán zavarta volna is a számos teendő közben, hiszen egész nap jelen volt, díjakat adott át, irányította az eseményeket. Figyelme minden apró részletre kiterjedt. A tűzgyújtáshoz visszaszámlálással kért bíztatást.

Majd a tűz köré megérkeztek a Vaga Banda Gólyalábas Társulat tagjai. A kiváló hangszeres muzsikusok átváltozásaikkal is fokozták a farsangi hangulatot. Poénjaikkal, hangoskodásaikkal pedig a tél elűzésében is segítettek, s még meg is táncoltatták a közönséget. A gólyalábas morgó medve egyszer csak kelepelő gólyává változott, majd kiderült, tűzzsonglőrködésre is képes. Társa az óriás nyakában egymás után nyelte a tüzeket. Megalapozták tehát az esti koncertekhez a közönség hangulatát, így a Kelemen Kabátban zenekar már jókedvre hangolódott fiatalokat és még fiatalabbakat kapott ajándékba.

Kép és szöveg: dt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.