Hangolódva a húsvétra

Idén április közepén lesznek a húsvéti ünnepek. A Derekegyházi Húsvágó és Feldolgozó Üzem megkezdte a felkészülést a legszebb tavaszi ünnepre. A hagyományos sós pácban érnek a kisebb-nagyobb sonkák, ennek ideje a sonka súlyától függően 3-8 hét, majd következik keményfa fűrészporral a füstölés. Kb. 1 hónap múlva már érkeznek a mintaboltokba a formás, szép, nagyapáink korát és ízvilágát idéző csontos sonkák, s persze hálós sonkákból, füstölt csülökből, tarjából is óriási lesz a választék.

Már most is sorakoznak a boltban a hagyományos ízesítésű derekegyházi füstölt csemege és csípős kolbászok, a kuláréba töltött vastagkolbász. Húsvétra lángolt kolbász is lesz a sonka mellé – kaptuk a tájékoztatást Szűcs Antal üzletvezetőtől a Rákóczi Ferenc utcai Mintaboltban.

Akik viszont nem fogyaszthatják a füstölt húst, máris hangolódhatnak a saját maguk által „kikemencézett” sonka élményére. Nyers bőrös comb, lapocka ugyanis folyamatosan kapható. Megfelelő előkészítéssel, sózást követően, egyénileg megsütve tehetik az ünnepi asztalra, persze, nem csak húsvétra. Bármely családi ünnep kiemelt fogása lehet az év folyamán.

A szentesi Zöldségpiac melletti mintabolt kínálata megtalálható Csongrádon is a Fő utca 20-24. szám alatt. A további mintaboltok: Kecskemét Piaccsarnok, Budai u. 2, Szeged, Mars tér Nagycsarnok, a buszpályaudvar mögött. 

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz   

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.