Idén nem a „gödörben” búcsúztatjuk a telet – Egész napos farsangi forgatag a Sportcsarnokban és környékén

Szentes Város Önkormányzata idei első nagyrendezvényére készül. Ma, február 6-án délelőtt, sajtótájékoztató keretében ismerhettük meg a 19. Télbúcsúztató Karnevál és II. Gamer Party részleteit. A sajtótájékoztatón az önkormányzat képviseletében részt vett Szabó Zoltán Ferenc polgármester, Hajós Viktória idegenforgalmi referens, a Szentesi Művelődési Központ részéről pedig Ombódi Csilla és Németh Viktor szervezők.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester a lakosság figyelmébe ajánlva a rendezvényt, azt mondta: – Közvetlen célja a városnak, hogy a farsangi rendezvénnyel a kisiskolás, óvodás korosztályt szolgálja ki elsősorban. A tavalyi rendezvényen is több mint ezer gyermek vett részt, idén is nagyon számítunk rájuk.

Az idei rendezvény fő támogatója az OTP NyRT. További támogatók a GLOBÁL Glasshouse Kft, LEGRAND ZRt., HUNGERIT ZRt., INTEGRÁL ZRt., HUNOR COOP ZRt., VÁCZI Vill Kft., PIRAMIS Áruház,  Szentesi GABONA Szövetkezet, Szarvasi Húsbolt, Szentesi Sport- és Üdülőközpont. A polgármester részletesen ismertette a média támogatókat is.

Utalt Szabó Zoltán Ferenc arra, hogy mintegy félszáz felkérést postáztak a leendő támogatók részére, még további támogatásokat, felajánlásokat örömmel fogadnak. Nevükkel, a támogatás tényével tovább gyarapodik majd a felsorolás.

A rendezvény részletes programját a mellékletben szereplő plakátról ismerhetik meg. A programból Ombódi Csilla, a Szentesi Művelődési Központ munkatársa kiemelte a jelmezversenyt, amely egyénileg, csoportosan, gyermekek, felnőttek számára egyaránt meg lett hirdetve. Megköszönte az óvónők és pedagógusok felkészítő munkáját, a bemutatandó farsangi produkciókat, a szülőknek pedig, hogy segítik a gyermeküket a produkciók megvalósításában. Elmondta továbbá, hogy a fellépő csoportok 30 ezer forint jutalomban részesülnek majd.

Hajós Viktória hozzátette: A produkciók közben és után a gyerekek kipróbálhatják hazánk legnagyobb Gamer állomásait. Tavaly is nagyon népszerű volt ez a játék lehetőség, idén négy közismert Gamer fogja az újdonságokkal megismertetni a kicsiket. Majd a bemutató után dedikálásra is sor fog kerülni. Ám népi játékok, arcfestés, ugrálóvár is várja majd a gyerekeket a sportcsarnokban, s természetesen a fánkkóstolás sem marad el. A Rákóczi utcai Óvoda óvónői a gyerekekkel kiszebábokat készítenek, este 5 óra után új helyszínen, a Sportcsarnok előtt válnak azok a tűz martalékává a Sportcsarnok külterületén rendezett programok részeként. Bízunk abban, hogy ezzel a téli zord idő is elég majd!

-Három vendéglátó egység árusít főtt ételt a rendezvény ideje alatt. Kirakodóvásár és kézműves vásár, továbbá a gyerekeket vidámpark játékelemek is várják február 22-én egész nap a fesztivál részeként – invitált mindenkit Németh Viktor szervező.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.