A vizes élőhelyek világnapját ünnepelték

Az indiai Ramsarban 1971-ben megkötött egyezménnyel kötelezték el magukat a világ kormányai a vizes élőhelyek védelme mellett. A szentesi Szent Anna utcai Csicsergő Tagóvoda számára a február 2. évforduló Zöld ünnep.

Évek óta erre az alkalomra fotópályázatot hirdetnek az óvodába járó gyerekek szüleinek, akik a környék élővizeiről készült papírképekkel vehetnek részt a pályázaton. Így történt az idén is. Az óvoda kiállítási felületén az óvónők el is helyezték a beküldött alkotásokat. A gyerekek pedig a szüleik munkájáért foglalkoztató füzetet, édességet kaptak a mai, február 3. rendezvény alkalmával ajándékba.

Majd minden csoportfoglalkozás a jeles nap jegyében folytatódott. A tagóvoda mind a négy csoportja ugyanazokat a feladatokat teljesítette, amelyek után, kellemesen elfáradva fogyaszthatták el a finom ebédet.

Mik is voltak ezek a feladatok? Ismerkedtek a gyerekek az északi és a déli sark állatvilágával, majd játékos feladatként az állatmentést gyakorolták. Kivetítő segítségével áttekintették a Kurca élővilágát. Papírból jegesmedvét formáltak, amelynek üreges pocakján át, papírgalacsinnal játszhattak célba dobást, valamint csipesszel haleleséget válogattak. A kis ovisoknak minél több ugyanolyan színű „eleséget kellett kifogniuk”, amilyen színű csipesz volt a kezükben. Közben kellemes zene szólt a békák békés, nyugalmas játékáról.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.