“Higgy magadban és kinyílik a világ…” – Ösztöndíjprogramot indított a helyi Rotary club, középiskolásoknak

A Szentes-Csongrád Rotary Club január 22-én tartott sajtótájékoztatóján Mészáros Zoltán, a Szentes-Csongrád Rotary Club tagja ismertette a karitatív szerezet új tehetséggondozó programját. A sajtó nyilvános eseményre meghívást kaptak a két város középiskoláinak igazgatói, tanárai, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója, hogy első kézből értesüljenek a kiváló lehetőségről, amely a „Higgy magadban és kinyílik a világ…” címet kapta.

Mészáros Zoltán, Tóth Sándorné elnök és Dr. Papp Zoltán főorvos.

A megjelenteket Tóth Sándorné, a club elnöke köszöntötte, és elmondta, hogy az új program váltja a hosszú éveken át hagyományos nemzetközi diáktáborukat.

Mészáros Zoltán, aki korábban Kormányzóként népszerűsítette hazánkban és határainkon túl a Rotaryt, az új program mentorálását is felvállalta. Ismertette a Rotary nemzetközi sikereit, a magyarországi 53 klub életébe rövid betekintést nyújtva, és szólt a Szentes-Csongrád Rotary Club eddigi eredményeiről is. Majd bemutatta a „Higgy magadban…” projektet.

Ez az ösztöndíjprogram a két város középiskolái 9-11 évfolyamos tanulói számára kiírt pályázati lehetőség. Városonként 1-1 diák 150-150 ezer forintos támogatást nyer el, de a tagi, támogatói felajánlásoknak köszönhetően további 50-50 ezer forintos támogatások, könyvutalványok és egyéb különdíjak kiosztását is tervezik a pályázó diákok között. A tanulók a pályázatukat elektronikusan nyújthatják be a club honlapján keresztül ez év március végéig. A club tagjaiból alakult zsűrit Dr. Papp Zoltán főorvos, a club alapítója, első elnöke vezeti. Mészáros Zoltán bemutatta azokat a plakátokat, amelyekkel már ezekben a napokban találkozhatnak a diákok az iskoláikban, rajta minden fontos információval, a Rotary club honlapjának címével.

Mészáros Zoltán arról is beszélt, hogy nemcsak a diákok, de a programban legaktívabb iskolák, tanárok is elismerésben részesülnek majd a tanév végén tartandó eredményhirdetésen.

Kép és szöveg: Dömsödi Teréz

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.