A rögbi az élete

NÉVJEGY : Név: Baranyi Gábor, született: Szentes, 1975. 01. 27. Sportág: rögbi. Poszt: tolongás összefogó. Csapat: Gas.hu Battai Bulldogok RK, kedvenc film: Üvegtigris, kedvenc állat: kutya, kedvenc autó: Toyota.

Nap mint nap köztünk járnak azok a fiatal sportolók, akikre egyébként nagyon büszkék vagyunk, de az eredményeiken kívül igazán keveset tudunk rólunk.  Ilyen Baranyi Gábor is, aki  egy életre eljegyezte magát a rögbivel. A sport mára nála életforma, meghatározó. Itt az ideje, hogy megismerjük õt kicsit közelebbrõl.

– Miért éppen ezt a sportot választottad? Hogyan és mikor indult a pályafutásod? – kérdezem tõle elsõként.
– Lementem egy toborzóra, mely egyben a nevelõ egyesületem, a Szentesi ’91-esek alakuló edzése volt, és nagyon megtetszett ez a játék. Hihetetlen nevelõ hatása van, és megtanítja a játékosoknak az igazi öszszetartást. Mindez 1991. márciusában történt
Mik a legnagyobb sikereid ebben a sportban? Mire vagy a legbüszkébb?
– Többször nyertük meg a Szentessel a másodosztályú bajnokságot, és amire a legbüszkébb vagyok, hogy felfigyelt rám egy nagytekintélyû és tudású román profi edzõ, – aki akkor a Battai Bulldogoknál dolgozott – hiszen neki köszönhetem, hogy leigazolt az Extraligás százhalombattai alakulat.
Van-e példaképed? Volt-e példaképed a pályafutásod indulásakor?
– A példalépem egy új-zélandi játékos, Richie McCaw, aki ugyan 5 évvel fiatalabb, mint én, de hihetetlen a rögbihez való hozzáállása. Egyébként õ a világ legsikeresebb válogatottjának a csapatkapitánya, és 2006-ben az év játékosa volt.
A pályafutásom kezdetén persze még nem volt, példaképem, hiszen akkor még a sportot sem ismertem.
– Mit csinálsz a sporton kívül a szabadidõdben?
– Ha lehet, sokat pihenek. Ez aktív pihenésnek is mondható, mert filmnézéssel és internetezéssel töltök sok idõt. Továbbá próbálok minél több rögbi mérkõzést a TV-ben megnézni, mert rengeteget lehet tanulni belõlük.
Ûzöl-e még más sportot? Mit sportolnál szívesen, milyen sportokat kedvelsz még?
– Nem, nem ûzök más sportot. Ha nem rögbiznék, akkor talán még kézilabdáznék, mint ahogy régen is, még a rögbi elõtt. Ezen kívül szeretem az ausztrál focit is.
Hogyan edzel? Mikor és hány edzésed van naponta/hetente?
– Heti 4 csapatedzés van. Ezen kívül még két kondi edzésre járok.
– Mit jelent a sport az életedben?
– Nagyon szeretem. Szinte errõl szólnak a mindennapjaim, hiszen edzés is van minden nap. Jelen pillanatban nem tudom elképzelni azt a helyzetet, hogy esetleg nem sportolhatok.
– Van-e kedvenc ételed? Hogyan étkezel sportolóként?
– Kedvenc ételem kimondottan nincs, de a húsételeket tartom az elsõ számú ételnek. Nem tudnám elképzelni az életet húsevés nélkül. Próbálom betartani, hogy cukrot és fehér kenyeret nem eszem. Sok gyümölcs, zöldség és HÚS!
Mivel foglalkozol a sport mellett?
– Jelenleg recepciósként dolgozom egy irodaházban.
Van-e valamilyen mottója az életednek?
– Egy dalszöveg leginkább, csak nehéz néha betartani: ’’… stop chasing shadows, just enjoy the ride…’’ szóval ami kb. annyit tesz, hogy kár a múlton és az elérhetetlen dolgokon rágódni, élvezni kell a jelent!
Melyek a legfontosabb értékek az életedben?
– Õszinteség, megbecsülés, kompromisszumkészség, barátság, és az, ha tudsz szeretni.
További sok sikert kívánok neked, s hogy mindig ilyen értékesek legyenek a napjaid.
Erdélyszky Szilvia

Március 29-én felkészülési tornán vett részt a Szentesi ’91-esek rögbi csapat Budapesten. A XVI. kerületben rendezett tornán a Gyöngyös, a Szeged, a Békéscsaba és a házigazda Medvék csapatával mérkőztek a ’91-esek.

Az első mérkőzésen revansot vettek a legutóbbi bajnoki mérkőzésen jobb Gyöngyöstől: 30-10-re verték a Farkasokat. A Medvéktől és a Szegedtől vereséget szenvedtek, míg a békéscsabaiakkal döntetlent játszottak a szentesiek.

A csapat névsora: Farkas Zsolt, Szabó Árpád, Gajdán Ferenc, Dobos Attila, Nagy Gergő, Kérdő Szabolcs, Kiss István, Tímár Zsolt, Döme Zsolt, Csanki Sándor, Csepregi Krisztián, Katona-Kis Róbert, Táborosi Ádám, Zsigár Ferenc, Pipis Róbert, Czakó Balázs, Sipka Róbert, Tímár Ferenc, Fekete Csanád.

A torna eredményei nem számítanak bele a bajnokságban, amely április 4-én Szentesen folytatódott: a Békéscsabai Benny Bulls-szal mérkőzött a helyi csapat a Máv-pályán.

Egy hozzászólás “A rögbi az élete” bejegyzésre

  1. Eredmény:

    Április 4-én (szombaton) a Szentesi ’91-esek rögbi-csapata a Békéscsabai Benny Bulls-t fogadta bajnoki mérkőzésen. A végeredmény: 81:12 (félidőben 50-12).
    Az első percektől kezdve a Szentes irányította a mérkőzést; a remek tolongásjátékot ügyes háromnegyedjáték egészítette ki. A Békéscsaba két támadása volt csak sikeres, míg a ’91-esek folyamatosan szerezték a pontokat. A hazai csapat szinte a lehető legjobb felállásban szerepelt – talán ennek is köszönhető ez a magas pontarányú győzelem. A szentesi rögbisek ismét az NB II-es tabella tetején állnak, s legközelebb május 9-én Szentesen játszanak a második helyezett, azonos pontszámmal álló szegediekkel, amely mérkőzésen az alapszakasz győzelemért fog küzdeni a két csapat.
    A szentesi csapat összeállítása: Farkas Zsolt, Szabó Árpád, Gajdán Ferenc, Dobos Attila, Nagy Gergő, Kérdő Szabolcs, Kiss István, Tímár Zsolt, Döme Zsolt, Csanki Sándor, Katona-Kis Róbert, Tímár Ferenc, Kiss Szabolcs, Baranyi László, Mácsai Csaba, Keresztes-Nagy Ádám, Gránicz Zsolt.

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.