Megkezdődtek a szakmai versenyek

Január 6-án hétfőn Szegeden is megkezdődtek a szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. Az első napon összesen 57 versenyző érkezett a székházába a területi versenyeket lebonyolító Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara felhívására, ahol az első versenynapon a legnagyobb létszámban az asztalos, az automatikai technikus, a gépgyártástechnológiai technikus és a mechatronikai technikus szakképesítésekben mérték össze tudásukat a fiatalok. A Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői 3 héten keresztül zajlanak. 41 szakmában összesen 398 tanuló versenyez.
A két Csongrád megyei szakképzési centrum, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből érkeznek a versenyzők. Ők az elődöntőkben elméleti feladatokat teljesítenek, míg a gyakorlati tudásukról a legjobbak a későbbi középdöntőkben adnak számot. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt két országos verseny döntőjére idén is a Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor, ami tavasszal Budapesten, a HungExpo-n lesz.
Tavaly egyébként ismét nagy sikerrel szerepeltek a Csongrád megyei fiatalok a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny fővárosi fináléjában. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által lebonyolított megyei elődöntőkből a középdöntőbe kvalifikáló, majd onnan továbblépő 11 döntős közül 9-en végeztek a dobogón. 2 első hely mellett 3 második és 4 harmadik hellyel öregbítették iskolájuk és gyakorlati képzőhelyeik hírnevét. Martonosi János
kommunikációs vezető

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.